Unge vælger uddannelser med gode jobmuligheder, viser årets ansøgningstal på Erhvervsakademi Dania i Randers. Det er især den videregående uddannelse til optometrist, der oplever fremgang i Randers. Gode jobmuligheder lokker også Katrine Kanne til byen for at læse til produktionsteknolog
 
Noget tyder på, at uddannelsesminister Ulla Tørnæs’ opråb til de unge om at vælge uddannelser med hjerte og hjerne har virket. I hvert fald er højdespringerne i årets ansøgningstal via kvote 1 til de videregående uddannelser på Erhvervsakademi Dania uddannelser med gode jobmuligheder.
En af de uddannelser, som har fået flere ansøgere, er den 3½-årige professionsbachelor til optometrist i Randers, som efter studiet arbejder som optikere. På landsplan er der kun 0,5 procent ledige optometrister, da der er stor efterspørgsel på uddannede indenfor området. I år har 93 ansøgere valgt uddannelsen som deres første prioritet mod 72 sidste år, hvilket svarer til en fremgang på 29 procent. Begge uddannelsers fremgang glæder rektor for Erhvervsakademi Dania, Anders Graae Rasmussen.
”Årets ansøgningstal beviser, at de unge ikke kun vælger uddannelse efter interesse, men at de også har blik for uddannelser med gode jobmuligheder efter studiet. Vores uddannelser er tilpasset erhvervslivets behov lokalt, og det giver særligt brugbare uddannelser,” fortæller Anders Graae Rasmussen.
 
Produktudvikling lokker til Randers