Både Vorup FB og DB har mistet spillere siden forårssæsonen
 
De to lokale Jyllands-seriehold, Vorup FB og Dronningborg Boldklub, spiller første runde i efterårssæsonen på lørdag, og inden sæsonstart er de sportslige målsætninger begge steder ganske enkle.
”Vi skal med blandt de første fire, der i foråret kommer i Jyllandsserie 1, hvor der spilles om oprykning til Danmarksserien.”
Lyder det fra begge lejre – Vorup FB’s seniorgruppeformand Michael Lehm og DB-træneren Tonni Andersen – efter et noget skuffende forår, hvor de to hold sluttede i bunden af Jyllandsserien.
Efter sidste runde i dette efterår går nr. 1-4 i Jyllandsserie 1, hvor der spilles om oprykning til DS, nr. fem og seks efter efterårssæsonen spiller i Jyllandsserie 2, mens alle 8’erne og de to dårligste 7’ere rykker ned i serie 1.
 
Farvel til mange
 
Både DB-træner Tonni Andersen og Vorup-kollega Mads Iversen, der er skiftet fra Langå, mangler spillere i forhold til trupperne inden sommerferien.
I Vorup FB mangler man i en periode i løbet af efteråret Lasse Jensen, der skal på ferie i USA, Peter Skøtt skal ligeledes en tur til USA, og så har Mathias Lundkvist, Hampus Andresen og Kasper Schmidt, der kom til fra Århus i fjor sammen med nu fhv. Vorup-træner Lars Lundkvist, sagt farvel til Ulvehøj.
Den anden vej er kun kommet Mikkel Hougaard fra Langå i serie 2. Han spillede for Vorup FB i træningsturneringen i Kristrup, og i Vorup forventer man at se ham trække i blåt i efteråret. Desuden har Mads Iversen fået tilgang af unge spillere fra U-19-holdet.
 
Tonni på mål?
 
I DB er mange spillere væk i forhold til i foråret.
En af dem er målmanden Kasper Østergaard, der er rejst til USA.
DB har ingen afløser klar.
”Jeg har haft kontakt til alle i Randers med handsker, men uden held,” griner træner Tonni Andersen, med en lang karriere mellem stængerne i DB og med en fortid som divisionsmålmand i Randers Freja FC.
Tonni mellem stængerne igen?
”Hvis det skal blive aktuelt, får fyssen godt nok travlt i ugen op til kampen,” lyder det med vanlig humor fra Tonni, der ikke vil afvise, han hopper i målmandstøjet i starten af efterårssæsonen.
Foruden Kasper Østergaard mangler man Chr. Hjortshøj, der er ude at rejse, Anders Nygaard, der studerer, samt de skadede Kristoffer Eriksen, Emil Skipper og Kristian Bay. Det er meget sandsynligt, at ingen af dem kommer med foreløbig.
”Vi vil trods spillerafgang gerne med i Top 4. Det er udgangspunktet. Det primære er ikke at rykke ned. Lad os nu se. Der er også mange nye modstandere, som vi ikke kender meget til,” lyder det fra Tonni Andersen.
Både Vorup FB og DB starter på udebane på lørdag – Vorup mod DGL 2000 i Århus, mens DB skal til Lemming. Onsdag 17. august spiller begge hjemme – DB mod Åbyhøj og Vorup FB mod FC Djursland.