Søndag 11. september banker frivillige indsamlere fra Scleroseforeningen og Gigtforeningen på døre hos borgere i Region Hovedstaden og Region Midtjylland. Under overskriften ”Vi står op for hinanden” samler de to patientorganisationer penge ind til forskning, der kan give mennesker med sclerose og gigt et bedre liv. Det er første gang, at de to patientorganisationer arrangerer en husstandsindsamling, og der er fortsat brug for flere indsamlere
 
Fire kendte danskere er ambassadører for husstandsindsamlingen. Det er ex-fodboldspiller og studerende Andreas Laudrup, forretningskvinde Ilse Jacobsen, tv-vært og komiker Ellie Jokar samt ex-fodboldspiller og kommentator Martin Jørgensen. Fire kendte danskere, der har gigt eller sclerose selv eller i nærmeste familie, og som søndag 11. september går på gaden som ambassadører og indsamlere ved Scleroseforeningens og Gigtforeningens husstandsindsamling ”Vi står op for hinanden”.
“Gennem de seneste årtier har forskning i gigt og sclerose sat nye standarder for behandling af de to kroniske sygdomme, hvilket har forandret livet og givet nye perspektiver for de tusindvis af mennesker med sclerose og gigt i Danmark. Men vi må erkende, at der fortsat er mange spørgsmål om de to uhelbredelige sygdomme, som vi gerne vil finde svaret på,” siger Mette Bryde Lind, direktør for Gigtforeningen.
Det er baggrunden for, at Gigtforeningen og Scleroseforeningen er gået sammen om den regionale husstandsindsamling, der finder sted søndag 11. september. Her vil flere tusinde frivillige indsamlere i Region Hovedstaden og Region Midtjylland gå på gaden for at sætte fokus på vigtigheden i fortsat at forske i de to kroniske sygdomme.
“Vores håb er, at fremtidens forskning vil kunne finde årsagerne til de to kroniske sygdomme, udvikle skræddersyet medicin til mennesker med gigt og sclerose samt opdage en behandling, der kan kurere sygdommene. At kunne svare på disse spørgsmål i fremtiden vil åbne op for et bedre liv for mennesker med gigt og sclerose, og vi håber derfor, at rigtig mange vil bakke op om vores ønske om mere forskning i gigt og sclerose ved at støtte os søndag 11. september,” siger Klaus Høm, direktør for Scleroseforeningen.
 
Cathrine samler ind for sin mor
Mere end 2.000 indsamlere har allerede meldt sig til at få to-tre timers frisk luft og en god gåtur søndag 11. september, hvor husstandsindsamlingen fløjtes i gang klokken 10 hos den lokale koordinator. Interesserede borgere kan melde sig som indsamlere på hjemmesiden www.viståropforhinanden.dk
41-årige Cathrine Birk fra Randers har meldt sig som indsamler af en særlig grund.
”Min mor og min mors kæreste har begge sclerose. Hele vores familie er indsamlere; min mors søster, min mors kærestes døtre – alle,” fortæller Cathrine.
Cathrine ser frem til en god indsamling, hvor hun kan vise sin datter, at man godt kan gøre noget godt for andre mennesker.
Man har også mulighed for at bidrage til indsamlingen på sms 1245 eller mobilepay/swipp 40 45 41 46.