Hele Danmarks kulturelite var i forrige uge samlet til det årlige kulturmøde med på Mors. Her modtog Tine Eibye fra Randers EgnsTeater Hegner prisen – et stort skulderklap for hendes mangeårige arbejde med drama/teater
 
Tine Eibye er dramaturg og cand. phil. fra Aarhus Universitet og arbejder som producent og souschef på Randers EgnsTeater, er primus motor for Randers EgnsTeaters Talentskole og har også virket som skuespiller, instruktør, dramaturg m.v.
Det var den seneste modtager af prisen, Limfjordsteatrets leder, Gitta Malling, der havde valgt at pege på Tine Eibye som årets vinder af Hegner prisen. Gitta Malling opremsede i sin motiveringstale over Hegner prisen nogle af Tine Eibyes mange teaterpædagogiske projekter, der tydeligt viser, hvor mange plan hun opererer på:
“‘I samarbejde med lokale, nationale og internationale aktører har du været Projektansvarlig for ‘Life is a stage’ – levende ungekultur-projektet i Randers (del af Østjydsk Vækstbånd). Du er en kæmpe drivkraft i udviklingen af den lokale ungdomskultur og har som leder af teatrets ungdomsteaterhold stået bag mange visuelt utrolig flot iscenesatte forestillinger. Du er leder af teatrets seniorteaterhold – det var dig, der fik ideen til at give alle de gamle punker-tøj og frisurer og skabe en rørende forestilling om kærlighed. Så cool!. Projektleder på børnekulturfestival i Randers. Underviser og leder af utallige kreative dramaworkshops med børn og unge. Samarbejde med Museum Østjylland. Og du arbejder rigtig meget med formidling – du medvirkende ved udvikling af ‘Teateroplevelser’ sammen med Teatercentrum – formålet var at give pædagogisk personale værktøjer til at tale med børn og unge om deres teateroplevelser. Et fantastisk værktøj som mange bruger.
Du er en vigtig brik både politisk og i det konkrete arbejde, når vi snakker scenekunst i Den Åbne Skole.”
Og Gitta Malling havde også disse gode ord med i sin tale:
“Tine – du er kreativ og klog. Og har en udpræget fornemmelse for kunstnerisk kvalitet. Med dit helt specielle glimt i øjet og i hjertet, som stråler ud af dig, river du alle med. Din energi er så livsbekræftende og smittende. Det er Tine, der formår at lyse en hel mørk teatersal eller et kedeligt møderum op – uden at der bliver tændt for en eneste lampe.”
 
Ildsjæle brænder igennem
Tine Eibye blev meget rørt over at modtage prisen og fortæller:
“Det er fantastisk at få lov til at være en del af ildsjæleklubben, hvor nogle af dem, jeg har allermest faglig respekt for, er med. Prisen er med til at gøre opmærksom på et område, der er så vigtigt, og som kommer alle vores børn til gode. I min verden går dannelse og faglighed hånd i hånd, og når børn møder faglige ildsjæle, så sker der altså mirakler. Senest oplevede jeg i forbindelse med vores Kultur På Tur projekt, at både børn og lærere efterfølgende kom hen til mig og sagde ’Tak. Den her oplevelse vil vi aldrig glemme’. Så ved man, at det, gør man gør, er rigtigt, og sådan en respons er brændstof til mange nye projekter.”