Koncerten er meget sigende for, hvad der bl.a. bliver en vigtig opgave for spillestedet. En del af forpligtelsen, som følger med at være blevet udpeget som regionalt spillested, er nemlig at give bedre muligheder for lokale talenter for at udvikle deres talent
 
Igennem flere måneder har musiker og producer Kent Olsen kørt et forløb for unge, lokale musiker-talenter. De er særligt udvalgte til forløbet, som Randers Kommune står bag økonomisk. De bliver udfordret musikalsk, får feedback for etablerede artister og får et dybere indblik i, hvad det kræver at begå sig i musikbranchen.
Koncerten i Turbinen bliver kulminationen på forløbet, hvor de nu får mulighed for at møde et publikum, give dem en intens oplevelse med alt det, de har på hjerte – og har gået og bygget op til netop denne aften. Talenterne får denne aften en helt særlig dimension ind i deres optræden, da de spiller nogle af deres numre sammen med et strygerensemble.
Fælles for de unge talenter er, at de eller deres band har en rod her i Randers – mens perspektiverne for deres musikkarrierer rækker langt ud over bygrænsen.
En lille krølle på historien er, at en af aftenens kunstnere var med, da den sidste koncert, inden ombygningen blev sat i gang. Det var en Marie Frank-koncert, hvor Stephanie Marie også var på scenen.
 
Kunstnerne
Sofie Daugaard trådte direkte ind i manges bevidsthed, da hun som særligt udvalgt af Mads Langer optrådte med ham på årets Grøn Koncert her i Randers.
Sofie synger sine egne numre. Og det har hun gjort, så længe hun kan huske.
Ditte Hessellund Kappel er også singer/songwriter. Hun blev fanget af musikken som frustreret teenager, hvor hun hørte tysk punkrock. Hendes eget udtryk er anderledes blødt dog – og hun skriver selv sit materiale.
Stephanie Marie har lige givet koncert i forbindelse med singer/songwriterfestivalen i København i begyndelsen af september, og hun var stand in for Oh Land, da der var prøve på næste års kæmpe store lys/vand-show for et par uger siden.
Emma Sand – ja hun kalder sig selv en håbløs melankoliker og har i musikken fundet en udtryksform, hvor hun netop kan give udtryk for de historier, som bliver ved med at forme sig i hendes hoved. Emma Sand skriver sange fra hverdagen.
Med den lokale guitarist Steven Frederiksen som en del af Talent 016 giver hans band Emily Sick også koncert på denne dedikerede talentaften. De har været udvalgt til Karrierekanonen. Emily Sick spiller egne numre, som genremæssigt er alternativ rock. Ærlig og ligefrem.
Endelig er derBlue Cells der er en klassisk rock-kvartet, baseret på 60’ernes og 70’ernes rockscene. Deres egen beskrivelser af bandet er: Den groovy bas fletter sig sammen med det jazzinspirerede trommespil og danner bunden for hårdtslående vokal, der tordner af sted sammen med den melodiøse blues-feel skabt af guitaren.