Onsdag 30. november klokken 15-16 på Museum Østjylland, Kulturhuset i Randers fortæller hun underholdende historier om sit arbejde med udstillingen, om juleplatter og andre genstande og løfter sløret for, hvordan hun laver en af årets mest velbesøgte udstillinger.
Årets juleudstilling tager udgangspunkt i den store julekasse, som familier henter ned fra loftet inden jul. Den der store kasse, tungtlastet med al julens pynt, lækkerier, sange og traditioner. Juleudstillingen rummer meget af det, som er indbegrebet af en god, dansk, traditionel jul.
”Og vi har ikke fine fornemmelser for, hvad vi har taget med. For eksempel banker mit hjerte lidt for de ellers udskældte juleplatter, der i mange år er blevet kaldt det rene kitsch. Ud over at være af en fantastisk kvalitet, så er de faktisk en af de ganske få juletraditioner, som er helt igennem danske. En anden er julemærket. De fleste andre juletraditioner og skikke har vi nemlig importeret fra udlandet og gjort til ”danske”,” fortæller Lisette Berg Andersen.

Et indbringende tip
Juleplatterne har fået sin egen lille krog i udstillingen, hvor de fortæller historien om årtiers drøm om den romantiske, nostalgiske jul.
Ligger man selv inde med juleplatter fra før 1960, kan de være en del penge værd. Er det platter fra 1960-90, skal man ikke regne med at få mere end 10-20 kroner for dem. Der blev simpelthen produceret tusindvis af juleplatter.
Hør om juleplatter, udstillings-forberedelser der begyndte allerede i juni og en masse andet, når Lisette Berg Andersen viser rundt i julerierne. Publikum er velkomne til at spørge og kommentere undervejs.
Der er gratis adgang til arrangementet.