2017 i Randers bliver et stort kulturår. Forventningerne er skruet op efter mange ekstraordinære oplevelser i anledning af, at Randers er en del af Europæisk Kulturhovedstad 2017 sammen med de øvrige midtjyske kommuner med Aarhus som hovedby

 

“Vi kan glæde os til en række kulturelle højdepunkter i Randers i løbet af hele året i tillæg til alle de kulturarrangementer, vi i øvrigt altid kan opleve i Randers”, siger turistchef Anne-Mette Knattrup.

Det synes, de fire organisationer bag programmet har fortjent sit helt eget officielle, trykte program. Det giver en helt ny og spændende fortælling om Randers.

“Randers har nemlig meget kultur, mange stærke kulturinstitutioner og kulturelle græsrødder. Det gør Randers til en oplevelse – ikke bare i 2017 men hvert år. Det er jo kun, fordi vi har så stærkt et kulturmiljø, at vi kan præsentere så store markante begivenheder i forbindelse med Europæisk Kulturhovedstad 2017”, siger de fire organisationers chefer samstemmende.

Det er nemlig Erhverv Randers, Randers Cityforening, Randers Storcenter og VisitRanders, der er gået sammen om at bakke op om de mange kulturtilbud, så der kan sættes fokus på, at Randers er et fantastisk sted at bo, arbejde, shoppe og besøge, synes de.

Målet er at sikre, at de mange kulturgæster også bliver til gode shopping- og oplevelsesgæster, så de får en fantastisk helhedsoplevelse i Randers.

“Samtidig bakker vi også op om det store arbejde, der foregår med at brande byen”, siger de fire organisationer.

Programkataloget “Lyst til Randers – Randers en del af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017” – udkommer i 5.000 eksemplarer på dansk og med summary på engelsk. Kataloget suppleres af programfoldere med et oplag på 10.000 eksemplarer. Og ikke mindst en hjemmeside www.2017iRanders.dk, som skal sikre en løbende opdateret formidling af alle oplevelser i Randers. Kataloget ligger som e-paper på: https://issuu.com/visitranders3/docs/lyst_til_randers_magsin.

Finansieringen er kommet på plads med hjælp fra de fire organisationer, en række virksomheder og Randers Kommune. Sidstnævnte har endvidere bidraget til redaktionen af kulturstoffet. Uden støtte og hjælp fra Nordea, Dansk Revision, Vink A/S, Tradium, Ret&Råd Grønbæk & Huuse og Buchs, var udgivelsen ikke mulig.

Programkataloget kan fås på biblioteker og hos Erhverv Randers, Randers Cityforening, Randers Storcenter og VisitRanders