Lørdag aften 28. februars var der Sportsfejring i Arena Randers. Omkring 300 personer fra sportens verden i Randers samt lokalpolitikere var inviteret til fejringen af sportspræstationer 2016, og aftenen var et festligt indslag i den grå januar kulde

Randers HK-damerne løb atter med prædikatet ”Årets Sportsnavn”, da Randers Kommune med Sportsfest 2016 hyldede det randrusianske idrætsliv.

Én fremragende kamp – landspokalfinalesejren i slutningen af december helt nøjagtigt 30. december – over storfavoritterne fra FC Midtjylland var udslagsgivende og sikrede HK sejren i kamp med bl.a. Randers HH’s ligaoprykkere, karate-verdensmesteren Oliver Møller Jensen, cykelrytteren Mads Würtz Schmidt og HK-stortalentet Mie Højlund.

Ikke alle steder var der fuld forståelse for valget af Randers HK, der også løb med hæderen og de 20.000 kroner i 2012, men da for et dansk mesterskab..

”Hvad havde man mon valgt, hvis pokalfinalen først var blevet spillet 2. januar…..?”, lød det i salen.

Jens-Erik Madsen, tidligere verdensmester i 4.000 m holdforfølgelsesløb i banecykling og VM-sølvvinder i samme disciplin ved OL i Beijing i 2008, blev ved Sportsfest 2016 udpeget som nyt medlem af ”Wall of Fame.”

Stine Schytte fra Randers KFUM Håndbold blev ved Sportsfest 2016 kåret som årets leder og hædret med Folkeoplysningsudvalgets pris.

Stine Schytte var ellers på skiferie i Norge, men blev opfordret til at vende hjem til Randers inden lørdagens arrangement.

Følgende priser blev uddelt:

Talentpris: Oliver Møller Jensen, Randers karate Skole (pokal og 5.000 kr.)

Ungdomspokalen til årets unge træner: Daniel Hove-Nielsen, RgF (pokal og 5.000 kr.)

Klubpokalen: Purhus IF (pokal og 5.000 kr.) Rejselegat: Jørgen Melker Nielsen, Randers Freja Atletik (5.000 kr.)
Hædret af FO- Udvalget

Initiativprisen: Purhus IF (10.000 kroner)

Hædret af Eliterådet

Eliterådets pris: Randers Elitesportscollege (10.000 kroner)