Peter Hansen drosler ned, men hjælper fortsat til i Randers HH

Randrusianske Peter Hansen med en aktiv karriere i Randers Freja og derefter en lang trænerkarriere med bl.a. et dansk mesterskab til Randers HK’s dameynglinge, har i de seneste par sæsoner været en af drivkræfterne i Randers HH, der i denne sæson for første gang nogensinde har placeret randrusiansk herrehåndbold i landets bedste række.

Men efter denne sæson er det slut med Peter Hansen i sportschefstolen i Randers HH, som sidste sæson rykkede op i landets bedste række og p.t. ligger til nedrykning til 1. division efter blot én sæson i ligaen.

”Der er ingen dramatik i det her.  Slet ikke, for vi havde gerne set Peter fortsætte, men han kan fuldt forståeligt ikke længere afse tiden til det,” siger Flemming Olsen, formand i Randers HH.

”Vi er kede af at skulle sige farvel til en god sportschef, men vi forstår ham til fulde,” siger formand Olsen om sportschef Hansen, der i det daglige har nok at se til som skoleleder på privatskolen Solhverv i Vebbestrup, der er den eneste skole i Mariagerfjord Kommune, som tilbyder fuldt forløb fra 0. til 10. klasse. Skolen tæller ca. 335 elever og en lærerstab på 25 og har egen SFO for eleverne fra 0. til 3. klasse.

Peter Hansen bryder dog ikke helt med Randers HH.

”Nej, for han har heldigvis lovet at hjælpe til med enkeltopgaver. Og lovet at fortsætte som en slags konsulent. Det er vi glade for, for på den måde kan vi fortsat få glæde af det store netværk og kildenet, han har opbygget i årene i Randers HH,” siger Flemming Olsen.

 

Sparringspartner

Peter Hansen, der startede som sportschef i februar 2012, adviserede for længe siden Randers HH-ledelsen om beslutningen om at stoppe efter denne sæson.

”Så der er slet intet nyt i dette her. Bestyrelsen i HH har vidst det længe, men vi har ventet med offentliggørelsen,” siger Peter Hansen, der er med i Randers HH på niende år efter at være startet i ungdomsafdelingen.

”Jeg kom med omkring førsteholdet, da HH var kommet i 2.division, og det har været en fantastisk tur,” siger Peter Hansen, der dog ikke helt slipper kontakten til Randers HH og håndboldmiljøet i det hele taget,

”Nu har jeg været leder eller træner i 40 år. Nu må det vist være nok. Mit job som skoleleder i Vebbestrup er også meget omfattende, så jeg har ganske enkelt ikke tid til det begge dele”, siger Peter Hansen, der fremover skal hjælpe HH med mindre tidskrævende opgaver.

”Det vigtigste i næste sæson bliver sparring med den nye træner Jan Paulsen. Han har selv bedt mig agere sparringspartner, og det gør jeg gerne, ligesom jeg skal sparre med bestyrelsen, men så heller ikke mere,” siger den snart fhv. sportschef i Randers HH.

Peter Hansen, tidligere divisionsspiller i Freja, har mere end 30 år på bagen som træner.

CV’et omfatter bl.a. Freja, Bjerringbro KFUM’s herrer, som han førte fra serierne til 2. division, en kort tid som 1. divisionstræner i Tvis og desuden Grenaa IF, Skive og så DM-triumfen med Randers HK i U18-ligaen for kvinder.