På byrådsmødet mandag aften havde SF stillet forslag om en forsøgsordning med fleksibel arbejdstid inspireret af forsøget, der er gennemført i Københavns Kommune. I Københavns Kommune har man på et halvt år haft gode resultater med ordningen, hvilket har skabt stor opmærksomhed i både fagbevægelsen og i den almindelige offentlige debat. 81% af medarbejderne i Københavns Kommune mener, at ordningen har haft stor betydning for trivsel i deres arbejdsliv – og en stor andel af de ansatte valgte at gøre brug af ordningen. I forslaget fra SF i Randers lå der, at forsøget inden vedtagelse, skulle kvalificeres af forvaltningen, MED-systemet og fagbevægelsen, således det tilpasses Randers Kommune.

 

Til vores store glæde kunne vi på byrådsmødet lytte os frem til, at der var bred opbakning til forslaget – og det blev enstemmigt vedtaget. Forsøgsordningen skal nu drøftes i hoved-MED, og forvaltningen skal give et bud på en forsøgsordning tilpasset Randers Kommune.

I SF er vi glade for, at byrådet i Randers Kommune vil være med til at udvikle på og prioritere arbejdsmiljøet. Fleksibel arbejdstid er dog allerede en mulighed, men bruges i dag kun i enkeltstående tilfælde. Med dette forsøg ønsker vi i SF at styrke denne praksis – og eksempelvis give mulighed for, at medarbejderne både kan gå ned og op i tid.

 

Igennem et arbejdsliv har vi meget forskellige livssituationer, hvilket har betydning for, hvor mange kræfter man har til sit arbejdsliv. Det handler om balance, og vi ved, at medarbejdere, der er i trivsel har en langt højere arbejdseffektivitet end medarbejdere, der ikke kan få tingene til at hænge ordentligt sammen. Der er mange, som i en periode har brug for at skrue ned for den ugentlige arbejdstid, for at få mere tid til familielivet eller for at undgå nedslidning. Mens det er gældende for mange ”kvindefag”, at det oftest er deltidsstillinger, der udbydes, og hvor medarbejdere ønsker at gå op i tid.

 

For SF er det vigtigt, at vi passer godt på de offentligt ansatte, som i disse år løber meget stærkt, men som også gør en afgørende og vigtig indsats for kommunens borgere. Vi er overbeviste om, at denne ordning vil skabe et langt mere medarbejderorienteret fleksibelt arbejdsmiljø, som i sidste ende kommer os alle til gode.

Charlotte Broman Mølbæk byrådsmedlem for SF Randers