De seks bandmedlemmer i Escape 42 havde taget initiativet til en velgørenhedsfest i forbindelse med Danmarks Indsamling lørdag 4. februar, og i samarbejde med Popshit Records-direktør Morten Madsen, Turbinen og de gode sponsorer blev det både til en fantastisk fest og flot velgørenhed. I alt blev der samlet 36.108,00 kroner ind til Danmarks Indsamlingen

 

Om eftermiddagen var der fyldt med børn og forældre, som hyggede sig til Mek Pek, Onkel Jes og Christian og Ko, og efter en kort pause gik det så løs igen om aftenen.

Samtidig med Danmarks Indsamlings-showet på DR i bedste sendetid gik en lang række musikere på scenen i Turbinen. Programmet for aftenen var fint varieret med skiftevis solister og bands på Turbinens scene. Solisterne Stephanie Maria, Sofie Daugaard og Rasmus Lyngholm fangede publikum med hvert sit meget personlige udtryk og store talent.

Også de lokale bands som Juliet Knows, Temporize og Dionesia høstede store bifald for deres kraftfulde minikoncerter, og som slutnavn gik initiativtager Escape42 selv på scenen med de særlige gæsteartister, rapperen Jøden og rockmusikeren Bjørn Poulsen, som Turbinen var på kogepunktet.

Dagen igennem var der også godt gang i det amerikanske lotteri med de gode præmier fra byens erhvervsdrivende, og det skæppede flot i kassen.

Næsten løbsk løb det, da der til allersidst var bud på den Escape42-koncert, som man kunne vinde ved at give højeste bud. Første bud lød på 2.500 kroner – og allerede ret hurtigt kunne man fornemme, at der ville blive kamp om at vinde koncerten. Den kom hurtigt over 3.000 kr. og så 4.000 kroner, og undervejs blev Jøden så grebet af den gode stemning, at han lovede at dukke op til koncerten, hvis den kom over 5.500 kroner. Det gjorde den prompte – og så stemte Bjørn Poulsen også i og tilbød også at dukke op og give et nummer til den pågældende koncert, da buddene lå omkring de 6.000 kroner, og kampen om at vinde den stadig var åben. Det satte yderligere skub i buddene, og det endelige bud endte på 6.800 kroner!

Få minutter før klokken slog midnat kunne Escape42 som aftenens klimaks ringe ind til Danmarks Indsamling og sige, at de med sikkerhed ville sende 30.000 kroner som støttebidrag her fra Randers. Nu er alt så gjort op, og det endelige tal viser sig at være endnu større. Det bliver til 36.108 kroner her fra Randers, hvor op mod 500 gæster, musikere og andre frivillige sammen sikrede det fine bidrag.