Den 28-årige brugtvognsforhandler og mekaniker Dennis Lundgren har sagt ja til at medvirke i en DR1 dokumentarserie “De unge brugtvognshandlere”, for at rette op på det dårlige ry, som branchen har. Udsendelsesrækken starter op til april

 

Det var på opfordring fra en kammerat, der havde været med i et andet DR1 program om unge truckere, der fik Dennis Lundgren til at melde sig til at være med i udsendelsen. Han syntes nemlig at det blakkede ry branchen har, kunne trænge til en positiv omtale.

“Der er mange fordomme om branchen, og jeg vil gerne være med til at vise det indefra. Jeg møder også tit fordomme, når jeg får kunder på besøg. Men så kommer folk her og ser, at jeg rent faktisk er en ærlig mand, og så vil de godt handle”, siger Dennis Lundgren.

Han forstår godt, hvis branchen har fået et dårligt ry, og har et bud på hvorfor det kan være.

“Det er som regel på grund af de forhandlere, der handler de billige biler til 10-15.000 kroner. Dem har man ikke en jordisk chance for at gennemgå helt. For når en bil har kørt de der 250.000 kilometer, kan du aldrig vide, hvad der går i stykker 14 dage efter – uanset hvor ærlig du er. Derfor oplever folk også, at der er noget i vejen med de biler, de køber, selvom de bliver tjekket og repareret inden salget”, siger Dennis Lundgren.
Derfor holder han sig også fra de billige biler og har kun de lidt nyere brugte biler.

“Jeg handler ikke med biler, der er over fem år gamle. Det kan ikke betale sig”, fortæller han.

“Det er jo en stor tillidssag at handle bil. Og det ender altid med at fejlen bliver pålagt forhandleren. Derfor er vi jo også kun interesseret i at sælge biler, der er i orden”, siger han.

 

Fluen på væggen

Dennis Lundgren har kigget et par udsendelser igennem som DR1 har optaget, og han er godt tilfreds.

“De har fulgt mig i cirka fire måneder, og jeg synes, at de maler et realistisk billede af, hvordan det er at være brugtvognsforhandler. De har, mens de har filmet, stort set været fluen på væggen, og har fulgt mig i både værkstedet, og når jeg har solgt biler til kunderne. Og kunderne har været med på legen, så udseendelserne giver et ærligt indblik i branchen, synes jeg”.

“Der var ikke noget opstillet, de ville vise hverdagen, som den ser ud, med mine tanker og følelser”, fortæller Dennis Lundgren.

Kameraholdet fulgte Dennis og til dels hans familie fra juli til december sidste år og udsendelsen bliver sendt til april.

Udsendelsen følger seks unge brugtvognsforhandlere, og Dennis er den person, der er med i flest episoder, fordi han har kombineret værksted og forretning. Og så er han en succeshistorie.

“Jeg startede ud med at være selvstændig i 2015, og skulle hurtig have ansat en mand mere. Jeg har altid skruet i biler – lige siden jeg var helt lille og kom i min fars værksted. Og så har jeg altid drømt om at få mit eget, og jeg brænder virkelig for det her”, fortæller han.

I dag er der fem mand i værkstedet inklusive Dennis. Han blev uddannet mekaniker i 2008 og har livslang erfaring med biler. Derfor kunne det heller ikke være anderledes end at starte som selvstændig. Og det går rigtig godt.

Dennis har netop investeret i en helt ny vognpark med biler med max fem år på bagen. Vognparken tæller lige nu ti biler, og der skal flere til.

“Jeg håber at udsendelsen vil være med til, at vi får et andet ry. Jeg har i hvert fald gjort mit, og jeg har været ærlig hele vejen igennem optagelserne. Det synes jeg også de færdige udsendelser bærer præg af”, siger Dennis Lundgren.

Dennis er medlem af AutoMesterkæden og har forretning og værksted i Råsted på Hobrovej.