Som led i forberedelserne frem mod sæsonstart den 5. marts drager Hobro IK på onsdag på en ti dage lang træningslejr i Malaga i Spanien. Her spilles der to træningskampe mod henholdsvis ukrainske Dynamo Kiev og kinesiske Beijing Guoan.

Hobro IK drager igen i år på træningslejr under varmere himmelstrøg, og i år er destinationen Malaga i Spanien. Spillertruppen og holdet bag holdet rejser fra Danmark den 15. februar og vender hjem igen den 24. februar. Under cheftræner Thomas Thomasbergs ledelse spilles der to træningskampe på træningslejren. Den 16. februar spilles der mod det ukrainske storhold Dynamo Kiev, som var en af deltagerne i gruppespillet i Champions League i efteråret. Den 21. februar skal Hobro IK så prøve kræfter med kinesiske Beijing Guoan, der sluttede på en femteplads i den seneste sæson i den kinesiske Super League.

Hobro IK’s cheftræner, Thomas Thomasberg, ser frem til træningslejren.
”Målet med træningslejren er selvfølgelig at gøre os klar til turneringsstart. Malaga er en rigtig fin destination, hvor der forhåbentligt er lidt bedre vejr og baner, end der er herhjemme lige nu. I og med at vi er sammen hele tiden, så er det også en god mulighed for at gå i detaljerne med tingene rent taktisk,” siger cheftræner Thomas Thomasberg, som også ser frem til at lære sine spillere bedre at kende under træningslejren. ”Det er jo også alletiders mulighed for at ryste en trup sammen. Jeg er selv ny, så det er en fin måde at lære hinanden bedre at kende og snakke om lidt andre ting, end man gør til hverdag. Det er en god finale på vores otte ugers optakt frem mod turneringsstart,” tilføjer cheftræneren.

Også sportschef Jens Hammer Sørensen er glad for, at Hobro IK igen i år drager på træningslejr som led i forberedelserne frem mod sæsonstart.

”Vi prioriterer en træningslejr meget højt. Et stærkt fællesskab en vigtig del af Hobro IK’s DNA, og en træningslejr er i den grad med til at styrke fællesskabet. Derudover giver det selvfølgelig Thomas Thomasberg bedre muligheder for at lave noget taktisk træning,” siger sportschef Jens Hammer Sørensen.

Spillerne giver tilskud til turen
De sidste par år har destinationen for træningslejren været Tyrkiet. Det var også på tale igen i år, men sportschef Jens Hammer Sørensen har været i tæt dialog med spillerne gennem planlægningen af træningslejren, og her er man blevet enige om, at kursen ikke sættes mod Tyrkiet i år grundet landets nuværende sikkerhedssituation. En træningslejr i Spanien er dog økonomisk noget dyrere end i Tyrkiet, og for at omkostningerne ved træningslejren ikke skulle overstige det oprindelige beløb, som var afsat fra klubbens side, har spillerne selv haft tegnebogen op af lommen.

”Vi har valgt at tage spillerne med på råd angående destinationen, og derfor tager vi ikke til Tyrkiet i år. Spillerne har indvilliget i at betale til træningslejren, så vi rent økonomisk kunne få det til at hænge sammen med en tur til Spanien. Det viser, at vi i Hobro IK har en spillertrup, som tager medansvar for tingene, og det er jeg meget stolt af,” roser
sportschef Jens Hammer Sørensen.

Der var oprindeligt aftalt en træningskamp på DS Arena mod Skive IK den 25. februar, men da spillertruppen først vender hjem fra træningslejr den 24. februar, så er denne træningskamp flyttet til den 27. februar. Træningskampen mod Skive er samtidig den sidste test inden forårspremieren mod FC Helsingør den 5. marts.

Fotograf: “Dannie Rosenkrantz