Randers FC klar til fem-trins-raket inden kampen om medaljerne

Randers FC har afsluttet de væsentligste forberedelser inden fem-trins-raketten i februar og marts, hvor de sidste fem spillerunder skal afgøre holdenes placering i medaljeslutspil eller gruppe-/nedrykningsspillet, der går i gang efter de sidste fem runder fra grundturneringen.

Første raket affyres mandag den 20. februar med udekamp mod OB i Odense.

2-0 i Tyrkiet over tjekkiske Bohemians Prag og så især 1-1 mod det slovenske storhold Olimpija Ljubljana gav grund til optimisme.

Efter inden da syv kampe i træk uden sejr – de sidste fire inden jul i ligaen og to gange uafgjort (AC Horsens og Viborg FF) og nederlag (Vendsyssel) i træningskampe inden afrejsen til Tyrkiet.

Cheftræner Olafur Kristjánsson var da også tilfreds efter kampen mod slovenerne, hvor hans udvalgte havde spillet en aldeles glimrende første halvleg og bragt sig foran på scoring af Nicolai Poulsen.

”Jeg er tilfreds med præstationen. Især i første halvleg spillede vi godt. Nok noget af det bedste – om end ikke det allerbedste – indtil nu i opstartsfasen,” sagde Olafur, der dog ærgrede sig over den ikke nær så gode anden halvleg og den slovenske udligning.

”Men i første halvleg fugerede det meste. Vort forsvar, vort opspil, spillet kort og dybt samt over kanterne. Kan vi nå det niveau i 90 minutter i ligaen, så kan vi nå længere end nu….”

Lød det fra Olafur, der er tvunget til at foretage en enkelt ændring i start-11’eren efter salget af topscorer Mikael Ishak.

Hvem får hans startplads? Det er det store spørgsmål.

I Tyrkiet var Marvin Pourié med fra start i begge kampe, mens Viktor Lundberg og Brandur Hendrikssson begge fik én kamp fra start, hvorimod unge Marcus Mølvadgaard startede ude i begge kampe, men kom ind og scorede et aldeles glimrende mål mod tjekkerne.

Hannes Halldórsson er sikkert førstevalg mellem stængerne, og bagude ligner Johnny Thomsen, Mads Fenger, Mads Agesen og Erik Marxen de fire foretrukne. De fire var med fra start i begge kampe, og bagude blev der kun rokeret rundt, så Alexander Fischer fik henholdsvis en lille halv time og et kvarter på backpositionerne.

Midtbanen hed fra start i begge kampe Kasper Fisker, Joel Allansson, Nicolai Poulsen og det nye ansigt Sam Lundholm på venstrekanten. Han blev dog skiftet ud i begge kampe, hvilket gav henholdsvis 22 og 29 minutter til henholdsvis Joni Kauko og Brandedur Hendriksson. Omkring sidstnævnte, der scorede et aldeles fremragende frisparksmål mod tjekkerne, afventer man i spænding scanning af hans knæ efter en skade opstået i Tyrkiet.

 

Det kan blive tæt

Fem kampe resterer der i grundspillet. 15 point er der at spille om. Randers FC er p.t. på fjerdepladsen a point med FC Midtjylland begge med 32.

Toppen er kørt. FCK har 53 og Brøndby 42 point. De kan ikke hentes, men kampen om placeringerne 3-4-5-6, der giver adgang til slutspillet, kan blive tæt.

Randers FC har gode kort på hånden med fem point ned til Horsens på syvendepladsen, og med et slutprogram med OB ude, FC Midtjylland hjemme, Silkeborg ude, AGF hjemme og Sønderjyske ude i sidste runde vil det være en meget stor skuffelse, hvis ikke Randers FC slutter i Top 6.

 

Stillingen nu:

 1. FC København 53
 2. Brøndby 42
 3. FC Midtjylland 32
 4. Randers FC 32
 5. Lyngby 31
 6. Sønderjyske 30

———————

 1. AC Horsens 27
 2. AaB 26
 3. FC Nordsjælland 25
 4. Silkeborg 24
 5. AGF 23
 6. Esbjerg fB 19
 7. OB 18
 8. Viborg FF 17