Velbesøgt fernisering på ”Byens magi” – en elevudstilling på Tradium Handelsgymnasiet af 21 collager om Randers under ledelse af den anerkendte kunstner Sergei Sviatchenko

 

Man skulle måske ikke lige tro, at unge mennesker fra handelsgymnasiet interesserer sig for at være kreative ud i kunstens verden. Men så prøv lige at kigge forbi Tradium HHX på Rådmands Boulevard. Her hænger for tiden 21 elev-collager, som tilsammen udgør udstillingen ”Byens magi”.

I weekenden var der velbesøgt fernisering på udstillingen, som blev åbnet af rektor Dorte Wettergreen Mulvad.

“Jeg er stolt over det arbejde og samarbejde, som udstillingen i dag er udtryk for. Et flerfagligt samarbejde mellem fagene innovation B og dansk A, mellem to 3.g-klasser og deres undervisere, og med kunstner Sergei Sviatchenko. Det har været en fornøjelse at iagttage jeres kreative udfoldelser undervejs i projektet, hvor I alle har udvist engagement, entusiasme og ikke mindst energi”, sagde rektor Dorte Wettergreen Mulvad ved ferniseringen,

Hun kunne også fortælle, at udstillingen er et resultat af elevernes møde med Randers og byens magi:

“Collagerne, vi ser i dag, knytter sig til Randers som en magisk by med kunst, arkitektur, infrastruktur, natur og mange andre elementer. Det giver mening. Så fra min side skal lyde en tak til alle udstillere – og rigtig god fornøjelse”, sagde Dorte Wettergreen Mulvad.

Herefter fortalte et par af eleverne med stor begejstring om projektet.

“Det har været en stor fornøjelse – og meget lærerigt at arbejde sammen med rigtig kunstner”, sagde Isabella Fraulo og Annika Søegaard Andersen.

Projektet er støttet økonomisk af Kulturstyrelsen, trykkeriet Nørhaven og Tradium, og udstillingen er åben for offentligheden i handelsgymnasiets åbningstid kl. 8–16 resten af februar.