Kultur- og fritidsafdelingen har gennemgået Dansk-Somalisk Venskabsforenings regnskab for 2015 og bilag i forhold til udbetalt medlemstilskud og lokaletilskud for 2015. Der er for 2015 ydet et aconto lokaletilskud. Derud over er der betalt et medlemstilskud på 13.959 kroner, som ifølge Folkeoplysningsudvalget ikke er anvendt i overensstemmelse med de retningslinjer der er for området. Kultur- og Fritidsudvalget tager stilling til spørgsmålet i dag mandag

 

Kultur- og fritidsafdelingen vurderer dog at lokaletilskuddet er anvendt i overensstemmelse med folkeoplysningsloven, hvorimod medlemstilskuddet ikke er. I henhold til loven ydes tilskuddet til aktiviteter for børn og unge under 25 år. Men foreningen har anvendt tilskuddet til foreningens egen andel af lokaleudgifter, kontorudgifter og drikkevarer.

Foreningen er blevet orienteret om forvaltningens vurdering og at forvaltningen vil indstille til byrådet, at foreningen skal tilbagebetale medlemstilskuddet for 2015.

Foreningen har meddelt, at de ikke var klar over, at medlemstilskud ikke kunne bruges til lokaleudgifter for foreningen.

Foreningen blev med et brev 19. august orienteret om forvaltningens vurdering og at forvaltningen ville indstille til byrådet, at foreningen skal tilbagebetale medlemstilskuddet for 2015.

Foreningen har efterfølgende meddelt forvaltningen pr. telefon, at den ikke har yderligere udgifter og ikke været klar over, at medlemstilskud ikke kunne bruges til lokaleudgifter for foreningen.

I henhold til folkeoplysningsloven kan kommunalbestyrelsen forlange, at beløb, der ikke er anvendt i overensstemmelse med loven og regler fastsat i medfør heraf, tilbagebetales eller modregnes i det kommende års tilskud.

Kommunalbestyrelsen kan forlange de oplysninger meddelt, som er nødvendige for en vurdering af, om foreningen har opfyldt tilskudsbetingelserne.

Kultur- og fritidsafdelingen finder efter gennemgang af de enkelte bilag, at tilskuddet er anvendt til foreningen egen andel af lokaleudgifterne, kontorudgifter og drikkevarer og ikke til aktiviteter for børn og unge under 25 år. Forvaltningen indstiller til Kultur- og fritidsudvalget via folkeoplysningsudvalget at foreningen skal tilbagebetale det skyldige beløb.