Hvor er Torben Hansen og hvad er hans projekt? Det er faktisk et rimelig simpelt spørgsmål. Med under et år til næste kommunalvalg, og to år efter udpegningen som borgmesterkandidat, efterlyser jeg visioner, tanker og planer for Randers. Noget der er absolut fraværende, ligesom Torben Hansen selv.  For om man vil det eller ej, er socialdemokraterne i Randers nødt til at melde ud, hvor de er anderledes end Venstre, og på hvilke områder de vil gøre tingene anderledes i Randers kommune. Mest af alt er fraværet af visionære planer for fremtidens Randers det mest udtalte problem. Socialdemokratiet har måske samme taktik i Randers, som man har på landsplan. Undgår at fortælle noget om hvad man vil, mens man står i konstant opposition til det meste af regeringens politik. Når man så endelig vil noget andet, har man slået sig ind på en reaktionær kurs uden retning. Først ville man ”bevare det Danmark du kender”, mens man blindt stoler på at vælgerne køber historien om at ”den bedste danske opfindelse er Danmark”. Problemet er dog at det Danmark du kender, på nuværende tidspunkt er under pres fra flere sider, og særligt fra socialdemokratisk side.

Under den socialdemokratiske Helle Thorning Schmidt regering, fyrede man 11.000 i den offentlige sektor, samtidig planlagde man at der skulle være endnu færre ansatte i 2020.  Socialdemokraterne taler med to tunger, for mens de tager ansvar og gør det rigtige når de er i regeringen, så råber de på flere ansatte i den offentlige sektor når de er i opposition. Senest man fra Torben Hansen side foreslog noget konkret i Randers, skulle skatten stige. Kernevelfærden skulle styrkes ”markant”, og det med 263 millioner kroner i skattestigning. Som borgerlig undrer jeg mig. Er det virkelig nødvendigt at tilføre endnu flere penge til verdens største offentlige sektor, er det vitterligt det eneste man fra socialdemokratisk side vil, og hvor skal kernevelfærden styrkes? Har man ikke andre politiske visioner på de socialdemokratiske hylder end større offentligt forbrug?

Liberal Alliance har flere forslag til konkrete tiltag, ikke bare på velfærdsområdet, men også på erhvervsområdet. Eksempelvis har ingen af Randers nabokommuner en dækningsafgift, der er en ekstra skat på det at drive virksomhed. Det betyder, at virksomheder muligvis går udenom Randers, når de skal etablere sig. Samtidig har vi fokus på at nedsætte behandlingstiden på byggesager og sagsbehandling for erhvervsvirksomheder. Vi skal ikke favorisere erhvervslivet over borgerne, men vi skal give dem en god service, så de kommer til Randers Kommune og bliver her. Det giver penge i kommunekassen og dermed råderum til kernevelfærden. Men det kræver politisk vilje og mod at foreslå noget andet end skattestigninger som svaret på kommunens udfordringer. Derfor efterlyser vi Torben Hansen og socialdemokratiet, for hvor er visionerne og planerne for Randers Kommune?

 

Anders Burlund, spidskandidat Liberal Alliance Randers

Østervold 36,2.1

8900 Randers C