Der er 20 centimeter sne på vej til store dele af landet. Men ifølge DMI ser det ud til at gå syd om Randersegnen

 

Endnu er det svært at forstille sig at der skulle være farligt vejr på vej. Men det når nok heller ikke op til Randers i denne vinterens sidste sne-omgang. Der er ikke være mange snefyldt dage denne vinter – faktisk har Randers kun måtte døje eller fornøje sig, om man vil, med et par uger af det hvide vinterfænomen.

Men faktum er, at DMI varsler om voldsomt og farligt vejr fra torsdag eftermiddag til ud på natten. Udsigten der gælder til fredag morgen, blev udsendt kl. 11.00. Den siger, at der kommer udbredt regn fra sydvest, der ud på eftermiddagen går over i slud eller sne mange steder. Temperaturen falder til mellem nul og tre grader. Vinden bliver svag til jævn vind, i eftermiddag efterhånden fra sydøst. I aften sne mange steder og stedvis snefygning, sydpå i landet dog endnu mest regn og nord for Limfjorden tørt.

Til natten efterhånden opholdsvejr i den vestlige del af landet, men fortsat sne og fygning østpå. Temperaturer ned mellem nul og fem graders frost. Let til frisk, stedvis hård vind fra øst og nordøst, senere fra nord og på Bornholm op til kuling.

I forbindelse med snefald, vil der i løbet af eftermiddagen stedvis forekomme sneglatte veje.

På kortet kan du se hvor snegrænsen fra syd går, og den viser at Randerskanten går fri – men det kan ændre sig hvis lavtrykket tager en lidt nordligere bane, så derfor må vi ogs her på egnen være på vagt i aften-, natte- og morgentimerne fredag.

Det er et lavtryk, som ligger over De Britiske Øer og i løbet af dagen bevæger sig østpå mod Danmark.

Der ventes mellem fem og 15 centimeter sne. Nogle steder kan der komme kraftigt snefald – op til 20 centimeter sne på bare seks timer. Det kan medføre lukning af udsatte veje på grund af fygning og snedriver. Der er også risiko for den kollektive trafik kan gå i stå, og politiet tager sine forholdsregler.

De vil sende meddelelser ud via Twitter, appén “Politi” og på hjemmesiden politi.dk, hvis situationen kræver det.