Efter seks kampe med 13 point er de seneste seks kampe end med et stort nul

Det, der for Randers FC’s vedkommende lignede en sikker plads i mesterskabsslutspillet, hvortil de seks bedste i ligaen kvalificerer sig, er nu ændret til at være en meget usikker størrelse.

For i de seneste seks ligakampe har Randers FC ikke fået et eneste point og har et målregnskab på 1-11 – seneste mål scoret af Kasper Enghardt 26. november i 1-2-nederlaget i Aalborg mod AaB, hvor hele nedturen startede og blev fulgt af 0-1 hjemme mod Brøndby, 0-1 i FC København, 0-2 hjemme mod Esbjerg fB 0-3 i forårspremieren i Odense mod OB og nu senest 0-2 hjemme mod FC Midtjylland.

De seks kampe inden nedturens start havde givet 13 point og et målregnskab på 11-5, så det er noget af et sceneskift, Randers FC-tilhængerne er blevet præsenteret for.

Det bliver en gyser om placeringerne 3-4-5-6, for kampen om slutspilspladserne er intensiveret.

FCK og Brøndby er sikker, og det samme må siges om FC Midtjylland. Lyngby kunne med sejr mandag i den udsatte kamp mod Esbjerg (efter avisens deadline) stort set tage den fjerde af de seks pladser, og så kommer det spændende, idet Randers FC og AaB nu er side om side med 32 point mod Sønderjyskes 30 efter 1-2-nederlaget til Brøndby.

Ét af disse tre jyske hold trækker nitten i kampen om slutspilsdeltagelse.

Lad os håbe, alt er afklaret inden sidste runde, hvor Randers FC på udebane møder Sønderjyske.

 

Chancer nok

0-2 hjemme mod FC Midtjylland var en kæmpeskuffelse, og det var bestemt ikke helt fortjent, at midtjyderne løb med alle tre point.

Randers FC burde have haft det ene – og måske dem alle tre, for der var chancer til føring 2-0 allerede inden pausen i en flot spillet randrusiansk 1. halvleg…

Og randrusiansk tomålsføring havde måske givet et andet udfald.

Randers FC havde chancer nok, men når man kan misbruge så oplagte muligheder som mod FC Midtjylland, kan man ganske enkelt ikke forvente at vinde en fodboldkamp…

For Randers FC kunne og burde vitterligt have været foran 2-0, inden midtjyderne kom foran, og også efter 0-1-scoringen havde Randers FC chancer. Joel Allansson måtte ved 0-0 se den tidligere Randers FC-keeper Mikkel Andersen redde sit skud fra 10 meter, mens den finske kriger Joni Kauko, der var med i startopstillingen, havde et godt forsøg også ved 0-0 og i det hele taget kom frem til afslutninger, men uden resultat. Afslutningen ved 0-1 var godkendt, men igen var Mikkel Andersen hård ved sin tidligere arbejdsgiver.

Og bagud 0-1 fik Viktor Lundberg bolden serveret fra Kasper Fisker. Lundberg var helt og aldeles fri og alene med Mikkel Andersen, der dog ikke havde større besvær med at parere den svage afslutning.

Randers FC’s næste opgave er søndag ude mod Silkeborg.