På torsdag skal Miljø og Teknikudvalget blandt andet tage stilling til nye vejnavne i planerne for Kærsmindebadets grund

 

Det er meningen at et gamle svømmebad, Kærsmindebadet, skal nedrives, og der skal bygges boliger på området. Dette involvere også de daghaver, der ligger i umiddelbar nærhed af badet. Området bliver på ca. 8,8 ha, og der er nu fundet nye vejnavne til de veje der skal gå ind på området fra Gørrilds Allé. Der skal godkendes to nye vejnavne til lokalplanområdet. Området er omfattet af vejnavnegruppe 10. Håndværkernavne. Forvaltningen foreslår, at Gartnervej og Skomagervej godkendes som nye vejnavne. Begge navne er i overensstemmelse med ”Bekendtgørelse om vejnavne og adresser”, hedder det i dagsordenen for mødet på torsdag.

Kærsmindebadet lukkede i 2015 og lokalplanen giver mulighed for at nedrive badet og omdanne det frigjorte område ved Kærmindebadet til boligområde. Daghaverne forsøges omplaceret, og arealet, hvor daghaverne er placeret, udlægges som en del af boligområdet. Kærsmindeparken bevares i sin helhed som en offentlig, rekreativ park med sammenhængende stisystemer.

Forslaget skal vedtages til offentlig høring i otte uger. Forslaget sikrer, at Kærsmindeparkens afgrænsende beplantning i størst muligt omfang bevares, og at boligområdets overordnede stinet forbindes med Kærsmindeparkens sammenhængende stisystemer. Forslaget giver mulighed for ca. 60 boliger hvoraf 11 boliger er udlagt til åben/lav og omkring 50 boliger til tæt/lav bebyggelse. Lokalplanforslaget giver mulighed for alternative boformer som fx. bofællesskab eller kollektiv indenfor et af de delområder, der er udlagt til tæt/lav bebyggelse.

 

Pensionisthaverne Områdets sydøstlige del, i alt omkring 1,6 ha, udlejes af Randers Kommune som daghaver til pensionisthaveforeningen. På nuværende tidspunkt er alle haver ikke i brug, og forvaltningen har indtryk af, at antallet af medlemmer er faldende. Forvaltningen har udarbejdet et notat om daghaverne, hvori fire alternative placeringsmuligheder fremgår. Notatet indeholder en vurdering af de enkelte placeringsmuligheder samt en oversigt over forventede udgifter. Forvaltningen forslår at Oust Møllevej/Hobrovej, Oust Møllevej/Rønnebærvej og Blommevej forelægges som nye placeringsmuligheder for Pensionisthaveforeningen.

 

Økonomi Realisering af planlægningen vil medføre udgifter for kommunen i form af nedrivning af Kærsmindebadet samt fjernelse af anlæg og evt. byggemodning samt omplacering af daghaver. Der vil være indtægter i forbindelse med grundsalg. Der forventes efter afholdelse af udgifter et samlet provenue på mellem ca. 6,9 og 7,2 millioner kr. ex. moms, afhængig af valg af placering af daghaver.