Forårets tema fra Byøkologisk Forum er have og mad. Her sættes fokus på både pindsvin i haven, økologisk og klimavenlig havebrug samt grøn madlavning

Der fortsættes her i foråret med kurser og foredrag hos Byøkologisk Forum, hvor der året igennem er masser af kurser man som interesseret i naturen og det grønne kan deltage i . Næste kursus er   tirsdag 21. marts kl. 19 på Randers Naturcenter hvor der er besøg af Karin Albin, der er formand af foreningen Pindsvinevennerne i Danmark. Hun vil fortælle om pindsvinenes liv, og det store arbejde de gør, for at de skal overleve fremover. Hvad er en pindsvinevenlig have. Haver hvor der kun er en græsplæne og belægninger kan pindsvinene ikke leve i. Der er ingen mad og mulighed for bolig. Snegle der har fået sneglegift er heller ikke god mad for dem. Karin og andre medlemmer (plejere) modtager mange pindsvin, der er kommet til skade, eller små unger der har mistet deres mor, som får sutteflaske. Her i vinter har hun ca. 70 pindsvin i pleje, men de er nu i hi.

Selvforsyning til husbehov

Lørdag og søndag 18. og 19. marts har Byøkologisk Forum inviteret Jens Juhl og Sølva Falgren til Randers Naturcenter. Her kan man komme som helt grøn eller med erfaring inden for havebrug og gå derfra godt klædt på til at komme i gang i haven eller få ny inspiration til den økologiske have hvad enten man er helt grøn udi havebrug eller bare trænger til at få sin viden opdateret.

Vil man gerne undgå at bruge kunstgødning og sprøjtegifte i haven, og dyrke så klimavenligt som muligt? Have et godt resultat af sit havearbejde og se dyrelivet udfolde sig, så kan kurset være en mulighed.
Jens Juhl har mere end 20 års praktisk og teoretisk erfaring med økologisk havebrug, og er sammen med Sølva Falgren forfatter til bøgerne: ”Økologisk have – selvforsyning til husbehov” – ”Økohøns – selvforsyning til husbehov” – ”Året rundt i økohaven” og ”Økologisk drivhus – selvforsyning til husbehov”     

Inspiration til grøn mad

Søndag 26. marts kommer kostvejleder, homøopat og forfatter Helle Kofoed til Tirsdalens skolekøkken og vil give inspireration om kost. Dagen vil byde på teori og praktisk madlavning. Hvordan får vegetaren alle sine næringsstoffer ? Hvad gør man, når man har gluten- eller mælkeallergi ? Hvad er en inflammatorisk og udrensende kost ? Det kan også være, at man bare ønsker at spise mere grønt og spise efter årstidens frugt og grønt. Leve mere bæredygtigt og tage hensyn til klimaet. Alt er økologisk.

Kurset vil give konkret viden om sundhed og opskrifter til fortsat glæde og inspiration i dagligdagen. Helle har også sine bøger med.

Til alle arrangementer er der tilmelding til Byøkologisk Forum 29110073.