Sammen med skuespilleren Ulla Henningsen inviterer Randers Kammerorkester onsdag 22. marts  kl. 19.30 publikum med på en rejse ind i den verden, der var Wolfgang Amadeus Mozarts

Ulla Henningsen læser op fra Mozarts mange breve, og sammen med musikken giver koncerten et unikt indblik i mennesket Mozart, der på samme tid var geni og et helt almindeligt menneske.
Det musikalske program indeholder bl.a. satser fra Mozarts Eine kleine Nachtmusik, Symfoni nr. 40, Strygekvartet K. 421 og blæserkvintet i c-mol. Ouverturen til operaerne Teaterdirektøren, Figaros Bryllup og Cosi fan tutte står også på programmet sammen med en række forførende danse fra Don Juan.
Hele livet var Mozart en ivrig brevskriver, der i et sprudlende og levende sprog malede et farverigt billede af verden, som han oplevede den. Gennem brevene beskrev han de mennesker, han mødte på sin vej, og gennem ordene på brevpapiret fortalte Mozart hele sin livshistorie fra tiden som beundret vidunderbarn på rejse i hele Europa til voksen og anerkendt komponist i Wien.
Publikum vil bl.a. høre historien om den afskyelige klaverelev, som Mozart beskrev med følgende ord: “Hun er fed som en bondepige. Sveder, så man er ved at brække sig, og hun går så nedringet, at man synes at læse med flammeskrift: “Jeg beder jer, se lige engang her!””. I et andet brev beskriver Mozart mødet med en smuk baronesse: “Jeg kan roligt sige, at jeg er et ret lykkeligt eller ulykkeligt menneske. Ulykkeligt siden den dag, da jeg så Deres Nåde så smukt friseret på ballet – for da tabte jeg virkelig fatningen. Intet andet end sukken og stønnen”.

Ulla Henningsen
I Ulla Henningsens biografi kan man ikke komme udenom rollen som Iben i Matador, hvor hun for alvor markerede sig i danskernes bevidsthed. Hun begyndte som elev på Aarhus Teaters elevskole og var derefter ansat ved Aarhus Teater fra 1972 til 1977. Blandt tyngdepunkterne i hendes karriere er bl.a. hovedrollen i tv-serien “Kald mig Liva”, hvor hun med stor overbevisning både spiller rollen som Liva Weel og synger hendes sange næsten bedre end forbilledet. Ulla Henningsen modtog i 1991 Johanne Luise Heibergs Mindelegat og i 1994 Liva Weels Jubilæumslegat.
Senest har Ulla Henningsen i efteråret haft stor succes i teaterstykket “Skabelsen” på Husets Teater med Jens Albinus som instruktør. Berlingske Tidende skrev i en anmeldelse af forestillingen: ” den altid stærkt nærværende, mangefacetterede Ulla Henningsen låner hele sin stærke udstråling og avancerede replikkunst.”