Randers AC har haft en glimrende sæson

Søren Ahm, cheftræner i Randers Atlet Club i mere end en menneskealder, har fdået RAC på benene igen. I flere sæsoner med bl.a. formandsskifte og retssager var RAC i krise og havde ikke meget at byde på og ikke meget slagkraft i handskerne, men det er der nu lavet om på.

RAC er atter byens førende klub og råder over flest kampboksere, og ved stævnet i Dronningborghallen lørdag sender man hele syv RAC-folk i ringen.

Dermed forventer man 11 kampe, idet både Combat Boxing Randers og Randers Bokse- og Motionsklub i boksesamarbejdets navn kommer med to kampe – med egne boksere, der er matchet mod udenbys modstandere.

Kun ni nederlag
I de sidste par sæsoner er det Rasmus Rasmussen og Kasper Mørk, der har trukket læsset og gået forrest i RAC. De er p.t. noteret for henholdsvis 25 og 19 kampe og var med ved de jyske elitemesterskaber, hvor de dog tabte i første kamp, men har fået gavnlig erfaring og rutine i forbindelse med deltagelse ved mesterskaber.

Cheftræner Søren Ahm, er da også generelt meget godt tilfreds med sæsonen, der snart er slut.

”Sæsonen er allerede godkendt. Inden stævnet lørdag har vi været impliceret i 28 kampe og vundet de 19. Altså kun ni nederlag. Det er sejre i to tredjedele af alle kamp, og det må siges at være godkendt,” siger Ahm, der i sæson 2015-2016 havde fem mand ude i 27 kampe.

”Det resulterede den sæson i 20 sejre, så det har været et par gode sæsoner,” siger Søren Ahm, der forventer at få en række sejre mere ved stævnet lørdag, hvor RAC har bedt en dansk matchmaker/mellemmand skaffe syv tjekkiske modstandere.

”Vi har fået lovning på syv tjekkiske boksere, men har desværre endnu ikke fået navnene på dem,” sagde RAC-formand Hans Olav Christensen ved avisens deadline.

Søren Ahm kan se tilbage på en god sæson og har de seneste kampe ved et stævne i Horsens som sæsonens højdepunkt.

”Det er altså stærkt at sende fire mand på udebane og lade dem møde modstandere med flere kampe på bagen – og så vende hjem med fire sejre. Det er fornemt,” siger Ahm, der er klar til efter stævnet i Dronningborghallen lørdag at sende sine folk i kamp ugen efter i Haderslev.

Om alt går vel i Randers på lørdag skal Chresten Morell, Lasse Virkus og Oliver Andersen i kamp i Haderslev. Især sidstnævnte er opsat på at komme afsted og få revanche, for Oliver skal bokse revanchekamp fra finalen i U 19 ved de jyske mesterskaber, hvor han efter RAC-opfattelse blev bortdømt, da han tabte med dommerstemmerne 3-2 til Mustafa Khasanov fra IK Semper Haderslev. Oliver er klar til om ikke at gå ind i løvens hule så dog møde Mustafa i egen hule.

Foruden de tre ovennævnte skal Rasmus Rasmussen, Kasper Mørk, Rasmus Kallesøe og den nye sværvægter Amre Allman i kamp i Dronningborghallen.

Randers Bokse- og Motionsklub sender den weltervægteren Nick Solberg Mikkelsen i ringen på lørdag. Han er matchet mod Thomas Jensen fra FAK Århus, og som Nick bokser han sin første kamp ved stævnet i Dronningborghallen.

Desuden sender RBM sværvægteren Krystian Seklecki i ringen mod Johnny Stavros, Horsens AK.

RBM har også haft Morten Frederiksen i kamp i denne sæson, men Morten holder pause, ”Han kommer igen, og i næste sæson håber vi at kunne præsentere tre unge debutanter,” siger RBM-træner Patrick Brokholm.

Fra Combat Boxing kommer Rahman Abdul og debutanten Gabriel Skorupski. I Combat troede man, matchningen var på plads, men… ”Der var lidt misforståelser omkring boksernes vægt, men jeg regner med at have det hele på plads i løbet af mandagen,” sagde Combats ungdomstræner Per Holst umiddelbart inden avisens deadline.