I næsten seks år har GenBrugen én lørdag om måneden skabt en festlig loppemarkedsstemning på den kommunale genbrugsplads og solgt udrangerede cykler, lamper, haveredskaber, møbler osv. Men nu har kommunen opsagt aftalen med Y’s Men’s klubberne og Genbrugen lukker

 

Projektet har været et unikt samarbejde mellem Randers Kommune og byens tre Y’s Men’s klubber og har i årenes løb givet indtil flere millioner kroner i overskud, der er blevet fordelt til velgørende organisationer i kommunen.

I stedet bliver der oprettet en socialøkonomisk genbrugsforretning ved navn ”Finderiet”, der primært skal beskæftige fleksjobbere og skånejobbere med genbrugsarbejdet.

“”Det er en helt naturlig udvikling og en interessant en”, siger bestyrelsesmedlem og en af hovedkræfterne bag Genbrugen, Jens Peter Bay fra Y´Mens Club.

“Genbrugsmarkedet er stort og jeg er da stolt over at vi har skabt en succes som kommunen nu bygger videre på”, siger han.

Men en ting er han dog ikke glad for og det er at der nu sandsynligvis kommer færre penge til de velgørende organisationer i byen.

“Det hedder sig godt nok, at vi skal stå for at uddele de midler, der kommer i overskud fra den nye socialøkonomiske virksomhed, der skal lede “Finderiet”, men jeg har endnu ikke set en socialøkonomisk virksomhed give overskud. Og hvor skal den halve millioner som vi plejer at uddele til byens organisationer, så komme fra”, siger Jens Peter Bay.

Han er dog mere end tilfreds med at de unge arbejdsløse nu får et job i stedet for at være på overførselsindkomst.

“Og lad os nu se hvordan det kommer til at gå, for der er jo mange om buddet på genbrugsmarkedet her i Randers”.

 

Sidste åbningsdag

GenBrugen slutter med manér med et stort ophørssalg både lørdag 1. april og søndag 2. april.

Begge dage er der åbent fra klokken 10 til 15, og begge dage står en flok Y’s Men i gule veste parat til at slå en handel af med kunderne.

Der er altså lige til det sidste mulighed for at gøre et godt fund, og priserne er lige så lave, som de plejer – hverken mere eller mindre.

 

 

Sidste uddeling

Sidste gang Y’s Men’s klubberne deler ud af overskuddet fra salget, er 19. maj, hvor sociale og humanitære organisationer i Randers kan få tilskud til aktiviteter for udsatte borgere. Der kan ansøges indtil den 1. maj på mailadressen genbrug.randers.ysm@gmail.com