Borgmester Claus Omann Jensen, 46 år, har nu siddet på borgmestertaburetten i godt tre år – der er nu otte måneder til kommunalvalget og personligt håber han på at sidde en periode mere. Men så er det også tid at skifte, siger han her i dette interview

Han er far til to teenagedøtre og ægtefælle til Jeanette. Han har kun tid til at spise hjemme en dag om ugen og hver søndag er der koordinering af kalendere derhjemme. Der er møder fra morgen til og med aften næsten hver dag i ugen, men alligevel får han tid til at sætte sig i sadlen og trille derud af et par timer – tre-fire gange om ugen. Om det så skal være de sene aftentimer eller tidlige morgentimer, så kommer han af sted. For det er det eneste sted han kan tømme hovedet fuldstændigt for borgmestertanker, fortæller han.

“En borgmester er altid på arbejde – ikke engang når jeg er i hallen for at se min datter spille håndbold, kan jeg være mig selv. Men sådan må det også være. Jeg bliver godt betalt for det. Men jeg synes også det er sjovt, og jeg har ambitioner på Randers´ vegne”, siger han.

Og han mener, det er vigtigt at have en plan – derfor er han også helt på det rene med, at der arbejdes i døgndrift fra borgmesterkontoret, hvor han for øvrigt har en plan over ledighedsstatistikken på lands-, regional- og lokalplan.