Mange har været til vin-, øl- og spiritussmagninger i mange forskellige opsætninger. Tiderne skifter, og trenden går nu mod færre tilbud – men med stil lyder det fra Glud Vin. Næste gang der er vinsmagning hos Glud er 28. april

”Til trods for at Randers er Danmarks discountby nummer 1, så er randrusianerne kvalitetsbevidste,” siger Jørgen Glud fra Glud Vin.

Og vin er ikke bare vin, lyder det fra Glud Vin, der i år kan fejre sit 15-års jubilæum i vinbranchen. Gennem de seneste to år har vinimportøren oplevet en markant stigning i gennemsnitsprisen på og kvaliteten af de vine, forbrugerne efterspørger.

Derfor har man hos Glud Vin i Randers, som importerer vine fra hele verden, startet det, indehaver Jørgen Glud kalder for VIP-vinsmagninger. Glud Vin har oprettet en VIP-klub, som er en klub for vininteresserede, der ønsker nye smagsoplevelser kombineret med god mad og viden om vin.

Til hvert VIP-arrangement opretter Glud Vin en ”pop-up-restaurant” i lokalerne på Carlslund Plantage, som mange kender fra jul med fæld-selv-træer.

Til VIP-smagningerne kommer såvel en gæstekok som en repræsentant fra vingården. Kokken har fokus på god mad fra netop det land, som vinsmagningen vedrører.

”Og som prikken over i’et bidrager vingårdens repræsentant med lige præcis de lokalberetninger og den vin-viden, der fuldender en hyggelig aften,” fortæller Jørgen Glud.

Vinpuslespil

Når vine skal vælges i dag, er det ofte med en lyst til at prøve noget nyt. Valget er uendelig stort og uoverskueligt. Hvor får man den gode kvalitet til fornuftige penge? Hvor skal man prøve vine fra, som har lige den karakter, man ønsker? Skal den være tung eller let? Listen er lang over de retninger, det er muligt at gå. Internet og internationale handelsaftaler gør det let i dag at handle med store del af verden.

”Det, vi synes er spændende hos Glud Vin,” siger Jørgen, ”er at finde vine, som gennem årtier har været stabile og nu er blevet til klassikere, kombineret med vine fra alle de spændende eksotiske egne.” Sidst på sommeren får Glud Vin eksempelvis vine hjem fra Uruguay, som kommer til at udgøre en væsentlig brik i den Randers-baserede vinimportørs samlede vin-puslespil.

Med Glud Vins egne medarbejdere som personale på aftenen serveres der vine til det næste arrangement 28. april fra det kendte Côtés de Rhône-distrikt i Frankrig. Her skal smages velkendte klassikere fra bl.a. Châteauneuf-du-Pape, Gigondas, og Vacqueyras. Mickael Benadouda fra vinhuset Rhone Rive Gauche vil præsentere vinene til hver ret.