Langfredag aften kan man opleve ét af alle tiders mest elskede passionsværker – Pergolesis Stabat Mater for sopran, alt og orgel – ved en stemningsfuld koncert i Sct. Clemens Kirke

Teksten til Stabat Mater er en passionssalme fra middelalderen, skrevet af Jacopone da Todi (12361306). Den skildrer Jomfru Marias smerte, mens hun står ved korsets fod. Stabat Mater findes i også i Den danske Salmebog i to oversættelser, begge ved Grundtvig (nr. 195 og 196). Teksten er gennem tiden blevet sat i musik af utallige komponister, bl.a. Palestrina, Haydn, Verdi og Dvořák. En af alle tiders mest elskede udgaver er dog Giovanni Battista Pergolesis fra 1736. Den er skrevet i tolv satser for to solister (sopran og alt), strygere og basso continuo, men opføres ofte – som ved denne koncert – i arrangement for to solister og orgel. Værket er simpelthen et skatkammer af smukke og gribende melodier.

Maria Bordinggaard Ghahremani, sopran, er fra Randers og uddannet fra Det Jyske Musik-konservatorium i 2012 ved Ingrid Haking og Bodil Øland. Som freelancesanger er Maria tilknyttet flere kendte og professionelle ensembler som fx Musica Ficta v. Bo Holten og Ars Nova Copenhagen v. Paul Hillier. Hun har ligeledes stor koncertaktivitet som solist i ind- og udland.

Birgitte Dürr, mezzosopran, er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium i 2014 ved Bodil Øland. Birgitte har været alt-solist i b.la. Duruflés Requiem, Vesperae Solennes De Confessore af Mozart samt Messias og Dixit Dominus af Händel. Til daglig fungerer hun som assistent ved Den Jyske Operas Kor og arbejder som sangpædagog.

Koncert holdes i Sct. Clemens Kirke fredag 14. april kl. 20.00. Entré betales ved indgangen.