Så er den gal igen! Vi skal op på tæerne og kæmpe for, at Randers bevarer sine serviceydelser til kommunens borgere.
De fleste ved, at Konservative i Randers byråd kæmper for, at det ikke altid er landdistrikter og tyndt befolkede områder i kommunen der udsultes når velfærdsydelser og fællesskabets serviceydelser skal deles.  Det er der delte meninger om, men Konservative står fast om det princip!
Nøjagtigt på samme måde skal vi i byrådet også kæmpe for hele kommunens sag når der centraliseres på landsplan. Gennem årtier har Randers, og andre byer, mistet statslige arbejdspladser og serviceydelser. Kasserne, sygehuse, ambulance- og brandstationer, skattekontorer, politistationer, højere læreanstalter, togstationer med videre og med videre… alt sammen serviceydelser og arbejdspladser som vi ALLE er med til at betale over vores skat. Men som kun eller i hvert fald oftest placeres i de allerstørste byer.
Ja ja, bevares, vi skal tænke på rationalerne – effektivitet og kvalitet. Det må bare ikke tage overhånd. Der skal vi være på vagt, og kæmpe for helheden og de lokale initiativer og styrker, som i konservativ optik nogle gange udkonkurrerer stordriftsfordele og andre rationaler.
Som skrevet øverst, så er den gal igen med centraliseringen. Folketinget skal inden længe beslutte, hvilke byer der må have apoteker med lange åbningstider ( døgn åben og åben 06 – 24 ). Som det ser ud nu, er det kun København, der får et rigtigt døgnåbent apotek. I Jylland får Århus og Herning lov at have et apotek med åbning fra 06 – 24. Således skal Sønderbros apotek i Randers, som i årtier har været et rigtigt døgnapotek, i fremtiden kun have lov til at have åben fra 8 – 21. Apoteket ønsker at have åben fra 06 – 24. Det koster staten en lille smule penge at lade apotekerne have åbent i ydertimerne, da der ikke er normal forretning i det for apotekeren. Men det er altså en god service til borgerne i en velfærdsstat, at man i døgnets normale ”vågentimer” kan komme til et velforsynet apotek uden at skulle køre i timevis.
Konservative kæmper mod centraliseringen i dette tilfælde.

 

Daniel Madié
Gruppeformand for Konservative i Randers
Medlem af Randers Byråd