Der er netop skrevet kontrakt med det amerikanske topnavn Ronnie Baker Brooks, der spiller i Turbinen fredag 30. juni i forbindelse med Randers City Blues Festival til sommer

Jørgen Holmegaard fra Turbinen har i sidste øjeblik fået kontrakten på plads, efter at man faktisk havde opgivet at kunne præsentere et decideret topnavn allerede i år, hvor festivalen afvikles for første gang.

Ronnie Baker Brooks har netop mistet sin 83-årige far, en af de sidste blues-legender Lonnie Brooks, men også i bluesbranchen must the show go on, så 50-årige Ronnie og hans band er klar til sommerens tur til Europa og Randers. Tilbage i 2000 blev Ronnie Baker Brooks kåret som årets bedste nye artist ved Blues Music Awards i USA, og siden har han tre albums, så der i alt er udkommet fire: Golddigger, Take Me Witcha, The Torch og den helt aktuelle Times Have Changed.

Som sin afdøde far spiller Ronnie Chicago Blues, men ellers er der kun få sammenligninger mellem Lonnie Brooks, som har afsæt i 50’ernes halvakustiske periode. Ronnie derimod har fundet sin inspiration primært i 90’erne, og hans musik er ”stang-elektrisk”. Ronnie betegner som en sanger med langt større kvaliteter end de fleste andre soul-sangere, en fin blues-fortolker og et monster på en guitar med masser af teknik og passion.

Ronnie Baker Brooks har altid været stolt af sin far og glad for den indføring i blues, som han har fået fra barns ben. Men han har for længst bevist sine egne eksplosive kvaliteter som guitarist hos bl.a. Eric Clapton, B.B. King, Buddy Guy og Koko Taylor. Først som 32-årig trådte han ud af skyggen og gik solo med sit eget band.

Amerikaneren har flere gange gæstet Europa og Danmark, og hver gang med stor succes sammen med sin trio, der har begejstret både bluesfestivalen i Frederikshavn og Odense Blues Dage tilbage i 2010 og 2011. Ronnie Baker Brooks og trioen spiller tung klassisk Chicago-blues, der har givet dem så stor en fanskare i USA, at de sælger flere billetter end f.eks. Buddy Guy.

Det seneste album, Times Have Changed, er blevet fint anmeldt og aspirerer allerede nu til at blive nomineret til Best Blues Album 2017 i USA.

Billetsalget til koncerten i Turbinen er i gang.