16 klubber fra 14 idrætsgrene med i elitenetværk

Randers Talent & Elite samler kommunens største talenter i et nyt dynamisk elitenetværk, der har til formål at skabe idrætsudøvere, som kan lyse op på den nationale – måske endda internationale – stjernehimmel.

Mange vil sikkert mene, at byens sportslige flagskibe ikke har været helt oppe at ringe på det seneste. Til gengæld ser fremtiden lys og lovende ud. I hvert fald når det drejer sig om at udvikle talenter. Sammenhold og samarbejde er nemlig ideen bag et nyt spændende projekt. Med høje mål.

På tværs af idrætsgrene vil Randers Talent & Elite samle kommunens mest lovende talenter til fælles ugentlige træningssamlinger.  Atleterne er udvalgt af deres klubber – i samarbejde med Randers Talent & Elite – og der er tale om de bedste af de bedste i alderen 15-23 år.

“Vi er målrettet gået efter at give tilbuddet til de unge, der har det største potentiale – og det rigtige drive – til at kunne nå op i den nationale elite og – måske på sigt – den internationale topklasse,” siger elitechef Morten Arvidsson.

“Vi har givet tilbuddet til 16 klubber, der repræsenterer 14 sportsgrene. Målsætningen er at præsentere en så bred vifte som muligt, hvilket de mindre sportsgrene vil nyde godt af. Der skal gerne være lidt af hvert på programmet,” siger elitechefen. Lige nu er det eksklusive tilbud givet til ca. 50 talenter.

“Vi har virkelig bestræbt os på at ramme bredt, men er man ikke på listen, kan man sagtens nå at gøre opmærksom på sig selv, sin klub og sin idræt,” siger elitechefen, der understreger, at der er tale om et dynamisk netværk. “Kom man ikke med i første gang, er man ikke ude for altid.”

Tilbuddet er gratis for talenterne. Randers Talent & Elite sammensætter et ekspertteam indenfor: Kost og ernæring, mental træning, fysisk træning, skades-forebyggende træning samt karriere-udvikling.

Hvilke krav stilles der?
“De unge skal bidrage til træningsmiljøet på en positiv måde. Det sker bedst ved at dele sin viden og være åben for at lære af andre. Erfaring viser, at man lærer rigtig meget ved at træne sammen med ambitiøse ligesindede. Man skal selvfølgelig holde sig fra doping og leve op til Team Danmarks værdisæt. Alt i alt tror og håber vi, at alle vil være med til at udvikle elitenetværket, så det kan blive et superstærkt træningsmiljø, hvor stortalenterne kan udvikle sig til at blive endnu mere succesfulde atleter og mennesker,” siger Morten Arvidsson.


Informationsmøde den  27. april
Der holdes informationsmøde onsdag den 27. april i byens nyeste idrætsfacilitet – Langvang Atletik og Multihal – som også vil danne ramme om de kommende fællestræninger. Randers Talent & Elites ekspertteam vil være til stede og fortælle nærmere om projektet.