Cyklister på vej til indkøb viste stor interesse for tilbuddet om at få pumpet cyklen og smurt kæden i Randers midtby fredag 28. april

Eventen var arrangeret af Randers Cykelby og to cykelhandlere i Randers. Formålet var at få flere til at vælge cyklen til indkøb. At dømme efter travlheden hos de to cykelhandlere, var arrangementet en succes:
“Vi har tjekket en del cykler i løbet af dagen, og cyklisterne har været meget positive over det gratis tilbud,” sagde Mirwais Salem, fra cykelbutikken, Randers Cykelservice.
Lisbeth Dangren var én af de mange cyklister, der fik et gratis cykeltjek:
“Det er en dejlig overraskelse og et godt tilbud, som man ikke kan sige nej til,” sagde Lisbeth Dangren, der var taget på shopping i Randers City sammen med sin mand:
“Der er ingen grund til at køre i bil, hvis man bor i cykelafstand til byen, som vi gør. Det giver god motion og frisk luft, så medmindre vi skal købe mange varer, tager vi altid cyklen til indkøb,” sagde Lisbeth Dangren.

Morfar slipper for cykelreparation
Cykelforretningen “Jørgen Schmidt cykler” havde en stand på Rådhustorvet. Udover gratis cykeltjek havde forretningen tilbud på cykelhjelme:
“Vi vil gerne sætte fokus på sikkerheden. Derfor har vi sat priserne på hjelme ned i dag, hvor vi er i kontakt med mange cyklister,” sagde Thomas Eriksen, cykelmekaniker ved Jørgen Schmidt cykler.
Han havde blandt andet travlt med at stramme kæden på Stine Eibys røde cykel:
“Min morfar plejer at sørge for at få min cykel repareret. Det slipper han for nu,” sagde Stine Eiby, der hver dag cykler 20 kilometer frem og tilbage til studie og arbejde fra sit hjem i Øster Bjerregrav:
“Jeg elsker at cykle. Man bliver mere frisk og i bedre humør af at få rørt sig dagligt. Men det er vigtigt, at cyklen er tjekket og i god stand, og nu har jeg fået det gjort ganske gratis, så det er skønt, ” sagde Stine Eiby.