I dag, 1.maj lukker Randers Kommunes administration kl. 12. Derfor er Borgerservice, Miljø- og Teknik Kundecenteret og Jobcenter Randers utilgængelige, da de ansatte skal ud og fejre første maj. De kommunale medarbejdere går simpelthen hjem for at bruge tiden på at fejre de sejre fagbevægelsen har fået de sidste 100 år. Men hvad koster det?
I Lyngby- Taarbæk kommune har man lavet en opgørelse, der viser at man bruger 922.000 kroner på at give hele administrationen fri til 1.maj. Myndighederne og i særdeleshed embedsmændene i Danmark, må og skal være politisk neutrale. Det tror jeg ingen er uenige i. Men neutralitet indebærer at man ikke vælger side. Derfor er det beskæmmende at administrationen på denne dag, 1.maj, holder fri. For hvordan er det rimelige at ansatte i det offentlige, der selv af egen fri vilje har valgt at være medlem af en fagforening, skal favoriseres over ansatte, der ikke har valgt at være en del af deres ”fællesskab”, men af egen fri vilje har valgt en anden lønsikring.
Fagbevægelsen er medlemmernes beskytter. Men deres krav skal ikke gå udover almindelige lønmodtagere, der tilfældigvis ikke er en del af LO klubben. Deres krav om en årlig dag, hvor de hylder deres politiske sejre, skal ikke gøres til en dag, hvor skatteyderne betaler for fritid til taler, røde pølser og fadøl. Den fest må den enkelte lønmodtager selv finansiere og tage fri til. Det kan aldrig være skatteydernes opgave at betale for denne fest.
Hvis man i Randers Kommune bruger lige så mange penge på at give de ansatte fri til første maj, som man gør i Lyngby-Taarbæk, skylder de røde partier en forklaring på hvem der skal finansiere denne fridag til de ansatte. Skal det være de ældre, børnene eller de udsatte. Som kandidat for LA afkræves jeg konstant svar på hvilke medarbejdere jeg vil fyre, når jeg vil fjerne skatter og afgifter i Randers. På samme måde, ønsker jeg nu Torben Hansens svar på hvilke grupper af borgere der nu skal finansiere de røde partiers, fagbevægelsens og medlemmernes fest på Skovbakken.  Jeg ønsker alle en god første maj, særligt dem der i dag er på arbejde for at finansiere administrationens halve fridag.

Anders Burlund, Spidskandidat for Liberal Alliance Randers
Østervold 36,2.1
8900 Randers C