I maj holder Talent Skolen på Randers EgnsTeater afgangsforestillinger for skolens tre linjer. Niveauet er højt, og billetterne er gratis
Der arbejdes i disse uger på højtryk i prøvesalene på Randers EgnsTeater for at blive klar til forårets afgangsforestillinger fra teatrets Talentskole. Her går i alt 34 elever fordelt på tre linjer.

Talentskolen blev oprettet i 2015 og har allerede opnået et godt ry for den høje kvalitet af undervisningen, som endda er gratis for de unge teatertalenter.

Og man kan også godt forvente sig et højt niveau af de forskellige afgangsforestillinger, siger leder af Talentskolen, Tine Eibye.

”Det er toppen af, hvad der er af talent inden for teater i Randers. Mange af Talentskolens elever har været passionerede omkring teater fra de var helt små. Og vi er stolte over at kunne give dem denne her højt kvalificerede undervisning, som de tager med sig ud i deres videre uddannelse og arbejdsliv,” siger Tine Eibye og fastslår, at det ikke kun er inden for teater, man kan bruge Talentskolens undervisning til noget.

”Vi arbejder ekstremt ambitiøst med de her dedikerede unge mennesker. Og når vi arbejder så intensivt med talent, får de kompetencer, som de kan tage med sig og få stor glæde af, lige meget hvilken branche de vælger at beskæftige sig med,” siger hun.

Springbræt til en karriere
En del af de unge, der går på talentskolen, har drømme om at få en levevej inden for scenekunsten. Og mindst en håndfuld af skolens tidligere elever har efterfølgende fundet vej gennem nåleøjet til en af landets eftertragtede skuespillerskoler.

”Vi er jo helt vildt stolte af, at adskillige af vores tidligere elever i dag arbejder professionelt med scenekunst enten som skuespillere eller i andre sammenhænge. Jeg følger dem med stor interesse,” siger Tine Eibye.


Oplæsning, døden og tragikomik

10. maj kan man opleve tekster af Dramatikerlinjens seks elever blive læst op af nogle af deres medstuderende fra Talentlinjen. Det dreje sig om tekster, som de har skrevet hen over foråret under vejledning af dramaturg Susanne Hjelm Pedersen.
23. maj gælder det Skuespiller Grundholdet, hvor de 16 skuespillerelever vil viser deres afgangsforestilling, Den Sidste Rejse, der er en kollage af tekster om døden.
29., 30. og 31. maj byder talentlinjen på tragikomisk drama, når de præsenterer forestillingen Lilleskoven af Jesper Halle, der tidligere har været opført som afgangsforestilling på Skuespillerskolen i Aarhus.


Randers EgnsTeaters Talenskole
Talentskolen blev oprettet i 2015 og er en del af Randers EgnsTeater.
I 2015 indviede Randers EgnsTeater Talentskolens faciliteter, der blandt andet består af en fuldt udstyret teatersal financieret af A.P Møller Fonden.
Talentskolen har tre linjer: Skuespiller Talentlinjen, Skuespiller Grundforløb og Dramatikerlinjen
Undervisningen er gratis og varetages af professionelle skuespillere, instruktører og dramaturger.
Talentskolen ledes af Tine Eibye fra Randers Egnsteater
Der afholdes optagelsesprøver til næste sæsons Talenthold 30. og 31. maj.
Tilmelding foregår på randersegnsteater.dk

Det er gratis at komme ind til alle forestillingerne. Billetter kan bestilles på www.randersegnsteater.dk fra 2. maj eller ved henvendelse på teatret.