Jeg hørte debatten på byrådsmødet forleden om ejendomsservice og debatten om tilskuddet på de godt kr. 11 mio.
En debat som med al ønskelig tydelighed viste, at  partierne bag etableringen af ejendomsservice  så rigtigt  da de traf beslutning om etablering af ejendoms service . En beslutning med perspektiv og samtidig også med baggrund i den forpligtelse ethvert byrådsmedlem har – nemlig, at kommunen bruger sin midler optimalt og sådan, at kommunen kører længst på literen.
Kristendemokraterne bakker ikke kun tøvende op bag ejendomsservice men helhjertet.  At det tager tid,at foretage en så stor strukturændring er naturligt men jeg hæfter mig ved, at ejendomsservide er på rette vej og som det blev oplyst ved byrådsmødet fra formanden for Miljø- og Teknik er 2 mio. kroner forud for budgettet.
Af sagsfremstillingen kunne man læse, at det forventes, at ejendomsservice  i løbet af ca. 5 år, vil have sparet kommunen for ca. 87,9 mio. kr. hvoraf dog de 27 mio. kr. vedrører rammebesparelserne. Dvs., at den reelle besparelse vil være på godt 60 mio. kr.
Og så er der ikke taget højde for yderligere besparelser  i form af lavere forsikringspræmier efterhånden, som ejendom service får registreret alle kommunale bygninger m.v. ift alarmer m.v.
Trækker man så engangstilskuddet på de 11 mio. fra, så vil besparelsen ved etableringen af ejendomsservice være på
knap 50 mio. over en 5 årig periode.
Det er da en ganske stor besparelse  og for at sige det på jysk slet ikke så ringe endda – penge som så kan bruges til fx borgernære velfærd og her er der som bekendt rigeligt at tage fat på.
Ret så tankevækkende, at forslaget om at give ejendomsservice et tilskud ikke kunne samle opbakning fra alle byrådets medlemmer når nu Beboerlisten, Velfærdslisten og Radikale Venstre gerne ser flere penge i kommunekassen.

Flemming Østergaard
S
pidskandidat for Kristendemokraterne i Randers
Pilevænget 14,
8990 Fårup