Højt ambitionsniveau i nyt kommunalt elitenetværk

Randers Talent & Elite vil skabe flere lokale idrætsudøvere, der kan begå sig på den internationale scene. Midlet hedder ekstra fællestræning på tværs af idrætsgrene og individuel opfølgning af et stærkt ekspertteam. En af de første, der har takket ja til tilbuddet fra Randers Talent & Elite, er motocrosskøreren Line Dam, der kan være en kommende verdensmester.

“Jeg har store forventninger til dette spændende projekt og er virkelig glad for at være med i det. Jeg ser frem til at komme i gang med emner som skadesforebyggelse og karriereplanlægning. Det er super aktuelt for mig, da jeg har været skadet i syv måneder og er færdig på HTX næste sommer,” siger Line.

19-årige Line Dam fra Randers Motor Sport er blandt de 75 talentfulde idrætsudøvere fra Randers, der er inviteret med i et nyt kommunalt elitenetværk, hvor ambitionsniveauet er højt:

“Vi vil løfte talenterne til nye højder,” siger elitechef Morten Arvidsson. “Det drejer sig ikke om at skabe U15- eller U17-mestre. Vi går efter de langsigtede løsninger og her er netværket det perfekte tilbud til kommunens bedste atleter i aldersklassen 15-23 år. Atleter, som vi vurderer på sigt kan nå op i den nationale og internationale elite.”

Line Dam har kørt motocross i cirka 10 år. Hun blev dansk mester i 2012 og 2013, men er senere rykket op i en større klasse. “Jeg er begyndt at satse mere internationalt og sluttede sidste år på en samlet 11.-plads ved Verdensmesterskabet. Det er cross-historiens bedste danske dameresultat,” siger hun.

De udvalgte atleter skal ugentligt træne sammen – på tværs af idrætsgrene – og dermed lære af hinanden. Derudover står et særligt team af specialister klar til at rådgive om: Kost- og ernæring, mentaltræning, karriereplanlægning, sports-medicinsk – læge og fysioterapeut – og fysisk træning.

På VM-podiet
“Jeg synes det med at lære på tværs af idrætsgrenene er en rigtig fin ide,” siger Line Dam. “Motocross er en sport, hvor hele kroppen skal være stærk. Så hvis vi kan få lidt goder fra alle sportsgrenene, er jeg sikker på, at man ender ud med et rigtig godt resultat.”

Hvad er dine drømme og ambitioner. Hvor langt kan du nå?

“De kommende år skal jeg arbejde på at blive en af de bedste cross-kørere i verden. Jeg ved allerede nu, at jeg vil satse mere internationalt end nationalt og håber, man kommer til se mig på podiet til VM de næste to år.” Hele 18 klubber, der repræsenterer 16 sportsgrene, er med i netværket.

“Det har været vor plan at præsentere en så bred vifte som muligt,” siger Morten Arvidsson, der håber, projektets ekspertteam får en alsidig tilknytning til Randers. “Vi forventer, at de ikke kun er med i vores projekt, men at man også kan møde dem i flere sammenhænge. Eksempelvis ude i klubberne og/eller på eliteidrætsskolerne,” siger elitechefen.

Seriøse unge
Her er ernæringsekspert Anne Baden Bertelsen er godt eksempel, da hun – udover at være en vigtig figur i den nye satsning – også arbejder på Randers Realskole og har gæsteoptrådt i byens førende fodbold- og håndboldklubber.

Som den første af specialisterne er hun startet på jobbet og melder om stor interesse blandt de unge.

“De atleter, jeg har haft til kostvejledningforløb, har været enormt engagerede og seriøse omkring deres sport. De har været interessante at arbejde med. og det har været fedt at følge deres udvikling,” siger hun.

“Jeg forventer, at projektet kommer til at bidrage til det gode elitemiljø i Randers, da man gør det lettilgængeligt for sportsudøverne at få vejledning. Både med hensyn til at fremme deres præstationer og også om, hvordan de bedst muligt varetager deres sundhed. På både kort og lang sigt,” siger Anne Baden Bertelsen.