SOS Børnebyerne går traditionen tro på gaden med indsamlingsbøtten på Mors dag 14. maj for at give en mor og et kærligt hjem til udsatte og forældreløse børn. Men der er stadig mange ledige ruter i Randers

For tredje år i træk fejrer SOS Børnebyerne Mors dag på en lidt anderledes måde. For mens mødre over hele verden får blomster, små breve og et varmt tak på Mors dag, er der rigtig mange børn, der ikke har nogen at fejre. SOS Børnebyerne samler ind, så flere udsatte og forældreløse børn kan vokse op i et kærligt hjem med nogen, der passer på dem.

”På verdensplan vokser millioner af børn op uden omsorg fra forældre. Derfor har vi brug for, at så mange som muligt melder sig, og hjælper os med at nå de her børn, så de kan vokse op i trygge rammer, tage en uddannelse og skabe et bedre liv for sig selv som voksne. Jeg håber, at dem, der hører om indsamlingen, vil overveje at give et par timer til den gode sag,” siger Mads Klæstrup Kristensen, direktør i SOS Børnebyerne.

I Randers Kommune har 66 indsamlere tilmeldt sig, men der er stadig mange ledige ruter, der mangler en indsamler på Mors dag 14. maj. Det tager to timer at samle ind, og bøtten kommer lige til døren med posten, hvis man tilmelder sig senest 8. maj.

En verden til forskel
Når børn ikke har forældre, må de klare sig selv, og det betyder ofte et liv på gaden, hvor de må forsørge sig selv, ikke kommer i skole og samtidig er ekstremt udsatte for udnyttelse og overgreb.

Pengene fra landsindsamlingen skal give de børn et kærligt hjem med en SOS-mor i børnebyer verden over. Børnebyerne giver også børnene en god uddannelse og muligheden for at skabe sig en fremtid i landet, hvor de bor.

”To timer af din tid kan gøre en kæmpe forskel i et barns liv. Man kan ikke sætte en pris på en tryg barndom med en mor, skole, kammerater og fremtidsdrømme, men man kan godt sige, at det kun koster dig to timer at give netop det til et barn i nød,” siger Mads Klæstrup Kristensen, der også selv skal ud og stemme dørklokker med sin familie.


Så nemt er det
Du kan tilmelde dig på www.sosindsamling.dk eller på telefon 3373 0233
– Du kan vælge en rute tæt på dit hjem, og du får indsamlingsbøtten sendt med posten.
– Det tager cirka to-tre timer at samle ind – en indsamler bidrager typisk med omkring 1000 kr.

Derfor skal du samle ind
På verdensplan lever 24 millioner børn uden forældreomsorg
– Børn, der mister deres forældre, er ekstra udsatte for vold, misbrug og børnearbejde
– 78.000 forældreløse og udsatte børn vokser i dag op i en børneby
– Sidste år samlede SOS Børnebyerne 5,1 million kroner ind til at give børn en tryg og kærlig opvækst.

Om SOS Børnebyerne
Støttes af flere end 40.000 danskere og godt 2.000 frivillige landet over
– Arbejder i 134 lande
– Mere end 60 års erfaring med hjælp til udsatte og forældreløse børn