Velfærdslisten har opdaget, at der er fire millioner kroner, der ikke er brugt på skoleområdet. Velfærdslisten vil bruge pengene på at rive fyresedlerne til 15 lærere, to pædagoger og to medhjælpere i stykker

Onsdag 3. maj blev 15 lærere, to medhjælpere og to pædagoger prikket på skulderen og fik stukket en fyreseddel i hånden. Det er Venstre og Dansk Folkepartis nedskæringer på skoleområdet, der betyder, at 19 skolemedarbejdere nu står til at skulle tage plads i arbejdsløshedskøen.
Men står det til Velfærdslisten, skal fyresedlerne rives i stykker.

Der er penge i kassen
Han peger dog på, at selv hvis man holder sig inden for rammerne af Venstre og Dansk Folkepartis budget, så kan fyringerne undgås.  Velfærdslisten har nemlig fundet ud af, at der i regnskabet for 2016 er fire millioner kroner på skoleområdet, der ikke er brugt.
“Det undrer mig meget, at man er gået i gang med at fyre folk, når der er penge i kassen. Og det undrer mig også meget, at politikerne ikke har fået noget at vide om det. I Velfærdslisten har vi kun fundet ud af det, fordi vi bad om at få lov til at se en lukket sag fra et direktionsmøde. Det burde vi have haft at vide, før man gik i gang med at stikke fyresedler i hånden på medarbejderne, siger Kasper Fuhr Christensen.
Han fortsætter:
“Der er lavet en aftale om, at ledige stillinger tilbydes de fyringsramte, hvis de har den rette undervisningsfagkompetence. Derfor er det ikke urealistisk, at fyringerne helt kan undgås, hvis vi bruger de fire millioner kroner på at rive så mange af fyresedlerne i stykker som muligt”.
I listens eget budgetforslag var der mange penge til rådighed til endnu flere lærere
“I Velfærdslistens budgetforslag lagde vi op til at styrke skolerne med hele 63,5 millioner kroner om året. Hvis et flertal af byrødderne havde stemt for det, var der ikke brug for fyresedler. Så skulle vi i stedet ud og ansætte mindst 141 nye lærere, pædagoger og medhjælpere til børnene”, siger Kasper Fuhr Christensen, byrådsmedlem for Velfærdslisten.

Masser af penge
Han mener, at man fyrer nu en masse dygtige medarbejdere, fordi Venstre og Dansk Folkeparti hellere vil fyre pengene af på prestigeprojekter som Hal 4 og skatterabatter til de rigeste end at sikre, at vores unger får en ordentlig undervisning.
Når byrødderne i Randers holder møde på mandag, skal de derfor stemme om et forslag fra Velfærdslisten, der går ud på, at de fire millioner kroner, der er i overskud på skoleområdet, skal bruges på at undgå så mange af fyringerne som muligt. Velfærdslisten er imidlertid med på, at de fire millioner kroner ikke løser problemet på længere sigt.
“Vores forslag er brandslukning. Det er nødvendigt, fordi skolelukningerne og Venstre og Dansk Folkepartis nedskæringer har kastet folkeskolen i Randers Kommune ud i en krise, hvor man nu befinder sig på kanten af sammenbrud. Den eneste holdbare løsning er, at politikerne giver folkeskolen de penge, der er brug for, når det nye budget skal på plads”.
Men lige nu handler det om at undgå, at smide en masse dygtige medarbejdere på porten, mener han.
“Og det kan vi i første omgang undgå på den her måde”, pointerer han.