Voldum, Fjellerup, Langå og Randers invaderes 26. og 27. maj af 49 unge fra syv europæiske lande med gadeteatereventen ”EUROINVASION – 7 Deadly Sins”

Så er de her! 49 unge fra syv europæiske lande. Det er Teaterskolen Kastali’a, der er vært for de 49 unge og deres 14 ungdomsledere og instruktører fra Grækenland, Irland, Litauen, Portugal, Slovenien, Tjekkiet og Danmark. Sammen skal de unge spille gadeteatereventen
”EURONVASION – 7 Deadly Sins”, der er en moderne fortolkning af De Syv Dødssynder. Hvert land har fået tildelt en dødssynd, som de har gentænkt og genfortolket hjemmefra. I ugen op til forestillingerne deltager de europæiske unge i en række workshops i Randers arrangeret af Teaterskolen Kastali’a.
”I vores workshops skal brikkerne samles til den endelige forestilling”, fortæller Anja Aabenhus, der er projektleder på ”EUROINVSION – 7 Deadly Sins”, og hun fortsætter:
”De syv dødssynder er blevet tolket på syv meget forskellige måder, derfor arbejder vi blandt andet med rekvisitter og kostumer i vores workshops, så vi får et fælles visuelt udtryk på tværs af de syv nationaliteter.”

Tour de Dødssynd
Det endelige resultat af de syv landes ”hjemmearbejde” og de randrusianske workshops kan opleves 26. og 27. maj i Voldum, Fjellerup, Langå og Randers.
”Vi fylder en bus med de unge kunstnere, og så invaderer vi byerne én efter én med fest, farver og gadeteater,” siger Lisbeth Nielsen, der uderover at være daglig leder af Teaterskolen Kastali’a, også har instrueret det danske bidrag til ”EUROINVASION – 7 Deadly Sins”.
”Projektet er en del af Kulturhovedstad 2017, og vi vil gerne give borgerne en 2017-oplevelse i deres nærområde,” fortæller Lisbeth Nielsen.
I hver by har gadeteatereventen et fælles udgangspunkt, hvorefter de syv nationer spiller deres syndige forestilling samtidig på forskellige steder i byen.
I Voldum starter forestillingen fredag 26. maj kl. 10.30 ved hallen.
For borgerne i Fjellerup starter oplevelsen ved Super Brugsen samme dag kl. 14.00.
Lørdag 27. maj kl. 10.00 skal publikum i Langå stå klar ved Hotel Langå Kro og kl. 12.30 er startstedet J.O. Krags Plads i hjertet af Randers.
Invasionen afsluttes lørdag 27. maj kl. 14.00 på Randers Kunstmuseum, hvor de unge europæere inviterer til Kaffemik. Her vil de serverer specialiteter fra deres hjemland.