I tre år har eleverne i Randers kunnet være med til Skoleidrættens Forårsfestival. Men nu er det slut – pengene der blev givet til projektet rakte kun tre år, men arrangørerne håber, at der bliver fundet nye midler – eleverne synes i hvert fald at dagen er et sjovt indslag i en ellers triviel hverdag med bøger og computer

 

Også selvom de ikke frit kunne vælge hvilken idrætsgren de ville prøve. Og det var da også nogle betuttede unge piger der sad på måtten og skullle prøve brydning – men ligesom man alt andet her i livet finder man ud af at man kan meget mere end man troede.

Brydning var ikke det eneste der kunne prøves – der var fægtning, roning, streetfodbold , parkour, svømning og skating. Alt sammen på Tirsdalens skole, som var den fjerde i rækken i Randers, der i år holdt idrætsfestival. Andre steder festivallen blev afholdt var Langvang, Firkløverskolen og Fladbro Skov.

Det er  Dansk Skoleidræt, der står bag projektet med hjælp af donation på ti millioner fra Nordea-Fonden.

“Jeg håber at det lykkes at skaffe nye midler så vi kan fortsætte næste år”, siger idrætslærer på Tirsdalens Skole, Peter Hoff, der også er bestyrelsesmedlem i Dansk Skoleidræt Østjysk Kreds.

“Det giver en unik mulighed for at få de mindre idrætsgrene på banen. Det er jo ikke alle børn, der vil dyrke de store idrætsgrene som håndbold, fodbold og gymnastik. Der skal også være plads til de andre idrætsgrene og i år har vi også taget brydning og fægtning med”, fortæller han.

Formålet er også at få eleverne aktiveret i en til tider inaktiv hverdag, hvor sport mange gange ikke fylde så meget

“Og vi ser glade børn, der har fået mod på at prøve de små idrætsgrene efterfølgende  Jeg håber, det giver noget til klubberne”, siger Peter Hoff.

På Langvang prøvede 3. klasserne kræfter med atletikken i den nye hal og i Fladbro Skov var det udendørs aktiviteterne der stod for tur – her var blandt andet spejderne repræsenteret. Også selvom det ikke er en idrætsgren. Men det er en aktivitet, der aktiverer børnene.

“Forårsfestivallerne har været en stor succes, og derfor håber vi også på, at det vil lykkes at skaffe penge til næste år. I år var der 68 forskellige festivaller, og vi havde håbet på 50. Så det må siges, at være populær”, siger Peter Hoff.

Han pointerer, at det er nødvendigt med en donation, da der ikke er midler i de nuværende skolebudgetter til afholdelse af sådanne idrætsfestivaller.