I Randers Regnskov har der fundet en sensation sted. Margaykatten har født en unge

“Det er lidt svært ikke at rende stakåndet rundt i små cirkler med armene i vejret og med et kæmpe smil på læben, når man får sådan en nyhed! Det her er noget, vi har ventet på i næsten 20 år”, lyder det i en pressemeddelelse fra Randers Regnskov.

For første gang i Randers Regnskovs historie er det fantastiske sket, at de to margaykatte er blevet forældre til en lille, livlig og velskabt killing. Og hvorfor er det nu noget særligt?

Dels er margaykatten truet i naturen, så det er naturligvis overordentligt glædeligt, hver gang der bliver flere i stedet for færre. For det andet er der ikke mange zoologiske haver, der holder arten, og endnu færre der har haft succes med at opdrætte den.

“Alene dét at sætte to margaykatte sammen er nemlig lidt af en udfordring, da de fra naturens side er meget territorielle, har et yderst lunefuldt temperament og desuden kun mødes i ynglesæsonen. Tidspunktet skal derfor være det helt rette, hvis mødet skal ende med parring i stedet for territoriekampe og to kvæstede katte”, fortælles der i pressemeddelelsen.

Det var noget nervepirrende, da man satte han og hun sammen i starten af marts. Og med god grund. De to margaykatte testede hinanden til det yderste, men selvom det så voldsomt ud, slap de begge uskadte igennem det, og bare fire dage senere lod hunnen sig parre af hannen.

Resultatet heraf kan man nu med stolthed og glæde vise frem – dog indtil videre kun via ”Live katte-cam”. Killingen begynder nemlig først at bevæge sig udenfor redekassen efter godt seks uger.

 

Fakta
– Margaykatten er en del af det europæiske avlssamarbejde for truede dyr (European Endangered Species Program, forkortet EEP), som Randers Regnskov deltager i.

– Pt er der kun 33 margaykatte (nu 34!) i fangenskab fordelt på 13 zoologiske haver i hele Europa, og kun få har haft succes med at opdrætte dem.