Efter en god proces hvor alle interesserede har haft mulighed for at byde ind med tanker, ideer og ønsker til Randers Kommunes veteranstrategi, har kommunens socialudvalg og beskæftigelsesudvalg nu godkendt et udkast til strategien. Dermed er strategien nu i høring frem til 4. august

 

Udkastet til veteranstrategien er blevet til efter en bredt inddragende proces, der begyndte med et opstartsmøde i februar. I forbindelse med mødet blev der etableret tre arbejdsgrupper, hovedsageligt bestående af veteraner, som har deltaget i arbejdet med at skabe en veteranstrategi, som tilgodeser alle interessenter.

Christian Boldsen, formand for kommunens beskæftigelsesudvalg, er glad for det udkast, der nu kan sendes i høring:

“Det vi gerne vil med den her strategi, det er at anerkende veteranerne for den store indsats, de har ydet for det danske samfund. Jeg synes, at de tiltag og de principper, som strategien bygger på, giver et rigtig godt udgangspunkt for at imødekomme de ønsker og behov, som veteranerne har. Vi skal understøtte, at veteraner og deres pårørende bliver mødt med anerkendelse, respekt, værdig og forståelse, og det mener jeg, at strategien gør,” siger Christian Boldsen.

Socialudvalgets formand, Louise Høeg, roser de parter, der har været med til at udforme strategien: “Jeg synes, at hele processen omkring udviklingen af veteranstrategien har været rigtig god og meget åben. Til opstartsmødet i februar var det tydeligt, at det er et område, som mange er meget engagerede i, og de arbejdsgrupper som har arbejdet videre siden da, har arbejdet sig frem til en strategi, som jeg virkelig tror på vil være til gavn for både veteraner og pårørende, og jeg håber at veteranerne vil føle at den rummer alle udsendte.”

 

Alle interesserede kan give høringssvar Udkastet, som nu bliver sendt i høring, bygger på fire grundlæggende principper og beskriver samtidig Randers Kommunes bud på konkrete tiltag for at støtte veteraner og pårørende. Foruden tidligere udsendte soldater indeholder veteranstrategiens målgruppe også sundhedspersonel, politibetjente og andre, der har været udsendt i forbindelse med internationale operationer for Danmark, samt deres pårørende.

Udkastet til veteranstrategien tager afsæt i Danmarks officielle veteranpolitik, der bygger på anerkendelse og støtte, og har fundet inspiration i blandt andet Horsens, Nyborgs og Viborg kommuners veteranstrategier og politikker.

Som en del af høringen afholder arbejdsgrupperne et internt høringsmøde i juni måned ligesom en lang række interessenter inviteres til at komme med høringssvar. Foruden de høringsparter, som Randers Kommune inviterer direkte til at komme med høringssvar, er alle interesserede borgere velkomne til at bidrage til høringen. Det foregår via kommunens hjemmeside: randers.dk, hvor udkastet til veteranstrategien også kan findes. Sidste frist for at indsende høringssvar er fredag 4. august.


Høringssvar og spørgsmål kan også sendes pr e-mail til konsulent Christian Forchhammer Foldager: cff@randers.dk