I dag torsdag 8. juni kl. 17.00 lancerer VisitRanders som de første i Danmark og som nr 81 i verden GeoTour. Med et GeoTour pas i hånden bliver man ledt frem til 50 unikke steder i hele Randers. Et fyldt pas giver udover point og prestige blandt verdens geocachere, en række unikke og mindeværdige oplevelser fra Randers

 Op i trækronerne, ind i fjordjunglen, rundt i bycentrum – de er der allevegne disse skatte, som det er blevet så populært at jagte. Med koordinaterne på mobilen, rygsækken pakket til at imødese dagens oplevelser og udfordringer, begiver ”geocachere” i hele verden sig ud for på en ny og lærerig måde at opleve verden, alene, sammen med familien eller sammen med vennerne.
Det fælles udgangspunkt for alle er den digitale platform www.geocaching.com, hvor alle geocachere har sin profil, kommunikere med hinanden om deres oplevelser, battler på point og status og ikke mindst møder hinanden til events osv. rundt i hele verden – og nu i Randers.

Ser potentialet
“I Randers har vi grebet denne måde at være turist på og set potentialet i det. Vi kan lide kombinationen af det fysiske, det lærerige og det, at vi kan lede turisterne hen til vores ”skatte” på de steder, som er unikke for vores område, og som gør, at Geocacherne får en autentisk og lærerig oplevelse sammen med andre”, siger Anne-Mette Knattrup, turistchef i Randers.
”Kombinationen af det digitale afsæt og det fysiske møde, hvor geocachere møder geocachere fra hele verden i Randers, og hvor de på deres jagt efter skatte også møder lokal befolkningen, er at bruge det bedste fra begge verdener. Hvor mennesker mødes opstår muligheden for særligt mindeværdige oplevelser”.
Som de første i Danmark arrangerede VisitRanders Mega Event Randers Fjord i 2016 med ca. 1100 deltagere fra otte forskellige lande. I år lanceres Randers GeoTour, som er 50 særlige Caches (skatte), som giver point og stempler i passet – og ikke mindst gode oplevelser.

Også på lørdag
På lørdag kl. 10 lyder startskuddet til en ny Mega Event med deltagere fra mange lande.
“Der er stor grund til at takke de frivillige, som har hjulpet os med at udvikle og planlægge. De har lagt et kæmpe arbejde i at udlægge de mange caches, registrere og beskrive. De er selv entusiastiske geocachere, så de kender målgruppen, og ved hvad de sætter pris på”, siger turistchefen.
“Tak til Nordea Fonden for at tro så meget på ideen, at de har ydet et stort økonomisk bidrag. Det er vi både stolte af og taknemmelige for. Tak for det til Nordea og Morten Skipper. Også Friluftsrådet har set med interesse på vores initiativ og bidraget økonomisk til at vi har kunnet arbejde med Geocaching. Ikke mindst Randers Kommune har set potentialet og forventer ligesom os øget omsætning, god brandingværdi og en masse nye turister. Så stor tak for opbakningen”.