Togfabrikken Scandia – senest kaldet Bombardier står over for at skifte spor. På mødet 12. juni har Randers Byråd besluttet at sende et forslag til nyt plangrundlag for det 22 hektar store område i høring. Der er offentligt møde om planerne onsdag 28. juni

De nye planer for den 22 hektar store Bombardier-grund tegner billedet af en blandet bydel med mulighed for at udvikle nye boliger, kontorer, hotel, idræts- og fritidsfaciliteter, en dagligvarebutik og en torvehal.
Togfabrikkens historie vil blive et bærende element i omdannelsen, og de gamle spor skal ifølge lokalplanforslaget bevares som en del af et grønt strøg kaldet Sporparken. De fine røde murstenshaller fra 1930´erne, som kan ses fra Udbyhøjvej, er udpeget som bevaringsværdige og skal indrettes til nye formål.
Planerne for Sporbyen Scandia er i offentlig høring fra 14. juni til 23. august og kan ses på plan.randers.dk.

 

Offentligt møde om planerne
Det vil være private investorer, der skal virkeliggøre omdannelsen af togfabrikken. Foreløbig har Sporbyen Scandia fået sin egen facebookside, hvor investorgruppen gradvist vil løfte sløret for de konkrete projekter.
Samtidig har Randers Kommune i samarbejde med Bombardier og investorerne arrangeret et møde om planerne. Det finder sted onsdag 28. juni kl. 19.00-21.00 i kantinen på Toldbodgade 41, hvor alle interesserede er velkomne.