Opsplitningen af skat er nu meldt offentligt ud og Randers står til at vinde 150 arbejdspladser der udflyttes fra Hovedstadsområdet. Det glæder den lokale folketingspolitiker Venstres Michael Aastrup Jensen. Også borgmester Claus Omann Jensen glæder sig og er optimistisk

Nu kommer der endelig statslige arbejdspladser tilbage til Randers. Regeringen beslutning om at opsplitte SKAT i syv skattecentre, efter skandale på skandale, har resulteret i rigtig gode nyheder for byen. Afdelingen der skal ligge i Randers bliver en styrelse under Skattestyrelsen og skal bruge 150 medarbejdere. Det bliver både nuværende og nye medarbejdere, da der er tale om en udflytning af statslige arbejdspladser fra hovedstaden.

“Jeg er rigtig glad”, siger Venstres Michael Aastrup Jensen.

“Jeg har arbejdet intens i fire måneder på at få disse arbejdspladser til Randers og det var også en del af planen at Skatteministeren var på besøg for et par uger siden her i byen. Og jeg har vidst dette i to uger, så det glæder mig selvfølgelig meget at mit arbejde har båret frugt”, siger han.

Dette er den største udflytning af statslige arbejdspladser til Randers nogensinde, og der har været flere argumenter på bordet fra Michael Aastrup Jensens side.

“Dels er vi landets sjette største by og dels ligger vi godt rent geografisk. Vi har masser af arbejdskraft og plads til at huse en sådan arbejdsplads. Og det glæder mig, at man har lyttet til mig”, siger Michael Aastrup Jensen.

Han er glad for, at det kan betale sig at råbe højest, så det bliver hørt på ministergangen.

“Dette betyder også at vi får en mase nye borgere til byen. For det er jo ikke kun de 150 medarbejdere, det er jo også deres familier, vi skal huse”.

 

Glad borgmester
“Ja jeg er rigtig glad for vi ar arbejdet rigtig længe og hårdt for det her – stor ros til de, der har været involveret”, siger han.

Der er snak om 150 nye arbejdspladser og det giver også grobund for gang i grundsalget i byen – et grundsalg der er stigende i forvejen.

I alt har region Midtjylland fået 620 nye arbejdspladser med udflytningen af SKAT og det betyder at Randers altså har fået 25 procent af dem. Og det viser at regeringen vil Randers, mener Claus Omann Jensen.

“Vi er landets ottende største kommune og regeringen har fået øje på os. Vi kan huse en sådan arbejdsplads og vi har arbejdskraften til det. Vi har jo før haft et skattecenter i byen, og der sidder jo også nogle medarbejdere, der nu kan se at der er et alternativ til det de sidder med nu. Plus alle de nye familier der kommer hertil fra hovedstaden”, siger han.

Han er glad for at regeringen har stor tiltro til Randers, når det drejer sig om statslige arbejdspladser.

“De kan se at vi kan få det til at lykkes og det er nu op til os at vise at vi kan det her. Derfor tror jeg også på at vi kan få endnu flere arbejdspladser til byen”, siger borgmesteren.

 

Ny adresse
Michael Aastrup Jensen ser også frem til næste udflytningsrunde, som starter næste år. Her er ønsket om endnu flere statslige arbejdspladser til Randers. Men lige nu sunder og nyder Michael Aastrup Jensen sig ovenpå den sejr det er for Randers at have fået skattearbejdspladser til byen.

Det er endnu ikke afgjort, hvor styrelsen skal have til huse, da man har vurderet at det gamle Skattecenter på Toldbodgade er for lille. Det er op til Bygningsstyrelsen at finde de egnede bygninger. Skulle man være i besiddelse af et større kontorbyggeri, hører Michael Aastrup Jensen gerne fra interesserede udlejere.

Skattecentret skal åbne 1. juli 2018.