Sidste år blev der samlet 14.000 kroner ind. Og det er en succes. “Hund Forbi” er et koncept, der har til formål at støtte op om sundheden for de udsatte borgers dyr. Derfor arrangeres der en dag, hvor alle interesserede kan komme og deltage i en dags aktiviteter hos Randers Dyrehospital på Kasernen. I år er det søndag 18. juni

“Sidste år var første gang vi afholdt dagen. Helt oprindeligt er det efter en idé fra dyrlægerne der gerne vil gøre en indsats for de udsattes dyr. De startede op med en dag i december hvor de besøgte Perron 4 for at levere foder til dyrene. Foder de var over sidste salgsdato. Det blev en succes og nu er det samarbejde udvidet til også at omfatte lægetjek og vaccination af dyrene”, fortæller Anne Klindt.

Dyrlægerne arbejder gratis og pengene fra dagen går udelukkende til medicin. På dagen arbejder alle frivillig, og der er en del hjælpere, der træder til. På dagen vil der være forskellige aktiviteter, der alle generere et overskud til medicinen.

Bakker op
Og konceptet er populært hos Perron 4. Her møder beboere og brugere op med deres kæledyr, der i det daglige betyder meget for dem.

Daglig leder på Perron 4 , Karl Borre, fortæller: “Jeg synes det er en fantastisk ting. Dyrlægerne gør en kæmpe forskel, og jeg bakker fuldt ud om dette initiativ”, siger han.
Han fortæller at brugerne på Perron 4 er rigtig gode ved deres dyr – det er ikke der, det halter. Det er dog sundhedsdelen, der halter.

“Misbrugerne har simpelthen ikke råd til at holde deres kæledyrs sundhed ved lige. De vil gerne, men har ikke pengene. Og de er utrolig glade for, når dyrlægerne kommer. De er ellers gode til at glemme deres egne aftaler hos både læge og tandlæge. Men at dyrlægen skal komme – det glemmer de ikke. De er så gode ved deres dyr”, fortæller han.

To gange årligt er der kæledyrs tjek på Perron 4 og uddeling af overskudsfoder. Efter sidste års succes er der indgået et formelt samarbejde med kommunen og Perron 4. Her sørger daglig leder at gøre brugerne opmærksomme på at dyrlægen kommer.

Stor aktivitet
På dagen 18. juni er der mange aktiviteter for børn og voksne, og der indbydes blandt andet til at gå en samlet tur i området – med eller uden hund. Gåturen koster en 50´er og pengene går til medicin til de udsattes dyr.

“Det er som regel mest tandundersøgelser som dyrene får. Det er der vi ser det største problem. Dyrene klager jo ikke men kompenserer bare. Ved at dyrlægerne tjekker dem kan vi både hjælpe dyrene og deres ejere”, fortæller Anne Klindt. Målet er at gøre livet lettere for både dyrene og borgerne, og sætte ind mens tid er for dyrene.

Dagen starter kl. 11.00 og slutter kl. 15.00, og her er alle interesserede velkomne med eller uden dyr.

På dagen kan man blandt andet prøve ponyridning, hundemassage, ponyridning, hoppepuder, amerikansk lotteri, skattejagt og parkourbane for hunde. Desuden kan man møde forskellige hundeklubber til en snak. Der kan desuden købes kaffe og kage og grill.

Gåtur:
Tilmeld dig den fælles gåtur, som starter kl. 11.15 (registrering kl. 11). Det koster 50 kr. pr. hund og man er sikret goodiebag og bandana, hvis man tilmelder sig inden arrangementet. MobilePay 42 36 33 86. Husk at du under beskeder skal skrive dit navn og din mailadresse. Så får du tilsendt en bekræftelse fra arrangørerne.