Rune Hastrup vender hjem til Helsted Fremad

En Helsted-dreng vender hjem til Helsted Fremad på Rønnebærvej. 25-årige Rune Hastrup, kontraktspiller i Randers FC 2010-2012 (noteret for syv kampe) og siden da og indtil fredag 30. juni i år på kontrakt i ligaklubben Hobro IK, spiller nemlig efter sommerferien for Helsted Fremad nyoprykkede serie 1-mandskab.

Rune Hastrup, der startede sin karriere i netop Helsted fremad, var som HIK’er med i elevatoren fra 1. division til ligaen og retur. Og så sluttelig med til at sikre returbillet til landets bedste række.

Rune har allerede været til træning i Helsted Fremad.

”Han har meddelt, at han vil spille for os, så det går vi da ud fra,” siger Helsted Fremad-formand Steen Haugaard Fransen, der glæder sig over tilgangen inden come-back-forsøget i serie 1 efter sommerferien.

Jo, den er go’ nok.

”Ja, jeg neddrosler det fodboldmæssige og skal i gang med ejendomsmægleruddannelsen,” lyder det fra Rune, der tager den hårde og hurtigste uddannelsesvej – tre år på fuld tid og dertil aftenskole. Alternativet var at bruge fire år, men det tiltaler ikke Rune. Han vil være færdig så hurtigt som muligt.

”Jeg vil ikke brænde alle broer bag mig, men jeg kan p.t. ikke se mig selv vende tilbage til fodbold på divisionsplan,” siger Rune, der er søn af Randers FC-bestyrelsesformand Per Hastrup.

Rune glæder sig over at have været en del af fodboldhistorien i Hobro, hvor han er registreret for 44 officielle kampe..

”Jo, jeg var med i hele eventyret,” siger han tilfreds efter først et år i 1. division, derefter to år i ligaen, hvoraf det første var en kæmpesensation i dansk fodbold, og så nedrykningen og tilbage i 1. division 2015-2016, inden man i sommeren 2017 sikrede sig endnu en billet til dansk fodbolds fornemste række,

Da Hobro IK og HIK-sportschef Jens Hammer Sørensen med en fortid som anfører for Randers Freja FC skrev en to-årig kontrakt med da 20-årige Rune Hastrup, nåede han op på i truppen at have 11 med en fortid hos Randers FC.

De tidl. Randers FC-spillere, der da var i Hobro, var Jonas Damborg, Svenne Poulsen, Rasmus Katholm, Emil Antonsen, Ruben Nygaard, Rune Hastrup, Kian Christensen, Mathias Bersang Sørensen, Martin Pedersen, Kasper Fisker Jensen og Lasse Post.