Rygtet om de fantastiske faciliteter har spredt sig som ringe i vandet

Indvielsen af den nye hal på Langvang i februar 2017 har givet Randers Freja Atletik en stor fremgang både sportsligt og medlemsmæssigt, især på børnefronten (se tilhørende artikel om det sportslige område).

Til hver eneste træning for de 6-12-årige er der siden marts kommet nye medlemmer til uden, at klubben har gjort en særlig indsats for at tiltrække nye atleter. Men rygtet om de fantastiske faciliteter har spredt sig som ringe i vandet – eller rettere sagt fra mund til mund – i mange områder af byen og dens opland.

Så venner, veninder, søskende og skolekammerater til indmeldte atleter er strømmet til. På nuværende tidspunkt er der ca. 30 børn fra 6-9 år (0 i august 2016) og over 30 10-12-årige (otte i august 2016).

I dansk atletiks regi anbefales det, at 6-12-årige børn får en allround-træning, så de først har lov at specialisere sig på et senere tidspunkt. Derfor træner og konkurrerer alle klubbens 60-65 børn både i løb, spring og kast.

I træningen fokuseres der meget på, at børnene får en bred og alsidig bevægelseserfaring samt får og bevarer glæden ved at bevæge sig. Især hos de alleryngste er megen træning baseret på leg. Derudover lægger Freja megen stor vægt på, at der er et godt fællesskab, hvor børnene fx støtter hinanden til træning og hepper på hinanden under stævnerne uanset den enkeltes niveau.

Randers Freja Atletik var forberedt på en vis tilgang, så der var skaffet ekstra trænere, og træningen var opdelt i relevante aldersgrupper, inden det gik løs med de mange nye medlemmer.

Alle 12 trænere fra 13-23 år er atleter, som ud over egen atletikkarriere og uddannelse har overskud til at give noget videre til næste kuld af atletikbørn.

I august 2016 var der fem børnetrænere, og det har ikke været specielt svært at finde syv nye. Allerede nu er klubben nødt til at arbejde på at finde flere trænere til opstarten i midten af august, da det bliver nødvendigt at opdele i nye træningsgrupper, så alle børn kan udfordres ud fra deres eget niveau.

 

Aktiviteter for forældrene

Ud over at sørge godt for børnene i træningstiden er der også aktivitetsmuligheder for deres forældre.

Der er således oprettet en løbegruppe, andre løber selv på Nordre Fælled, og nogle styrketræner i hallen. Det er naturligvis også legalt at slappe af eller lave arbejdsrelaterede opgaver på 1. salen i hallen!

Men alt i alt kan man som forælder lige så godt udnytte tiden fornuftigt, når man kommer langvejs fra og skal vente 75 minutter.  ”Jamen, bliver børnene så i klubben efter introduktionen til atletikken?” Vil nogle skeptikere måske spørge.

Det gør størstedelen af dem indtil videre, har de forløbne fire måneder vist. Randers Freja Atletik har i modsætning til nogle andre klubber i byen en prøveperiode på en måned, før der kræves indmeldelse. Dette er et bevidst valg, så børnene har en mulighed for at lære alle discipliner inden for atletikken at kende, inden de afgør, om de vil være en del af atletikklubben.

 

Fantastiske muligheder

Atletikhallen giver fantastiske muligheder i indesæsonen, da der er plads til, at mange atleter kan træne mange forskellige discipliner samtidig. Men også i udesæsonen fra april til oktober giver hallen meget bedre træningsmuligheder for atleterne, idet de i tilfælde af voldsom regn og tordenvejr ikke behøver at opgive træningen.

De kan i de fleste tilfælde bare smutte ind i hallen og fortsætte det, de var i gang med. I stævnesammenhæng kan man ved større børnestævner flytte discipliner ind i hallen, så stævnet afvikles hurtigere, og børnene slipper for for megen ventetid på det enkelte konkurrencested.

”Så selvom Randers Freja Atletik ventede m-e-g-e-t længe på hallen, fryder vi os nu over den hver eneste gang, vi er på Langvang,” udtaler Birgit Lund, der er kontaktperson for børnetræningen op til 12 år. ”Hallen har betydet ALT for træningsmiljøet og klublivet….” Lyder det fra Birgit Lund.