Fra tirsdag 1. august og tre dage frem bliver hele træningsarealet og græstæppet ved Bionutria Park besat af 1600 glade ferieramte familier. Grunden er at Landsforeningen af Væresteder for første gang afholder deres feriecamp og Udsattelege udenfor Fredericia

 

For syvende år i træk afholder Idrætsorganisationen Dansk Væresteds Idræt Udsatte Legene, som er verdens største idrætsstævne for socialt udsatte. Udsatte Legene sparkes i gang tirsdag 1. august med åbningsceremoni og de efterfølgende tre dage afvikles konkurrencer i 17 forskellige idrætsdiscipliner. Det hele kulminerer torsdag 3. august, hvor der er Vendepunktsdag.

Hos Randers FC er man glade for at kunne danne rammen om netop dette arrangement. Direktør Michael Graugaard siger:

“Vi er med, fordi vi her i Randers FC tager et socialt ansvar. I fodbolden er det fællesskabet der dyrkes, og det vil vi gerne bakke op om. Vi har i samarbejde med kommunen valgt at gå ind i det her, og vi glæder os til at modtage en masse glade mennesker, der jo skal på ferie”, siger han.

Han synes konceptet med Udsattelegene og feriecampen passer godt ind i Randers FC´s koncept.

“Vi har berøring med mange mennesker vi vores hverdag – fodbold er jo en social ting. Så vi kan se synergieffekten af det her – fodbold er for alle uanset social baggrund”, siger Michael Graugaard.

Han pointerer, at Randers FC kan favne alle og det vil man også gerne vise ved at huse dette arrangement. Også spillerne vil være synlige ved det tre dages ferie- og sportsarrangement.

“Og så er der jo stor afslutning inde på selve stadion torsdag 3. august – det bliver noget som folk vil spærre øjnene op over. Det tør jeg godt love”, lyder det fra Michael Graugaard.

Vi kan dog her afsløre at det blandt andet drejer sig om en koncert med den populære Gulddreng, der er tale om.

 

Kommunen glade for samarbejdet
Udsatte Legene kommet til kommunen ved indgåelse af en partnerskabsaftale mellem Randers Kommune og Landsforeningen af VæreSteder, ligesom der er også en aftale mellem landsforeningen og Randers FC, som sikrer, at faciliteterne til Udsatte Legene er i top. Randers kommune er en af Danmarks bedste kulturkommuner, mener man selv. Der er kultur for alle, og der skal være kultur for alle. Ja folk fra nær og fjern besøger kulturkommunen Randers, og det året rundt, siger fungerende borgmester, viceborgmester Mogens Nyholm fra det Radikale. “Randers kommune er ofte værter for både nationale og internationale idrætsbegivenheder. Disse er med til at sætte Randers på idrætskortet, ligesom det giver vores kommune et positivt omdømme i idrætsverdenen rundt omkring Danmark; og det er en bevidst satsning. Med disse ambitioner for øje er det naturligt, at Randers, i uge 31, er vært for Udsatte Legene 2017”, siger han til Din Avis. “Deltagere fra det ganske land deltager i Udsatte Legene. Deltagerne kan både vinde sejre og få socialt samvær – ja de kan få nye venner for livet. Idræt er jo for alle og idræt er noget der kan binde os sammen. Man kan vel også sige, at ved idrætsliv bevæger vi os for livet”. Som en del af arrangementet er der en Ferie Camp for familier, som ellers ville have svært ved at holde ferie. Ferie Campen giver deltagerne mulighed for en gratis familieoplevelse – blot skal de have eget telt med. Og det emner Mogens Nyholm er en fin sidegevinst. “Så der er masser af gode grunde til at jeg byder Udsatte Legene 2017 meget velkommen til vores kommune”. Han opfordrer alle til at kigge forbi Udsatte Legene, der foregår på arealerne ved Bionutria Park.

 

Eftertragtet arrangement
I syv år er arrangementet blevet afholdt i Fredericia, men området er nu blevet for lille, da der er stor efterspørgsel på pladser. Familier der er på kontanthjælp eller på anden måde er socialt udsatte kan disse dage få et tiltrængt pust fra hverdagen, hvor problemerne hober sig op. Her er der gratis ferie og aktiviteter for børn og voksne.

“Flere og flere vil være med , og vi spurgte os for hvor det var muligt at afholde arrangementet i år. Randers har været meget imødekommende og det bliver et rigtig flot sted i år”, siger sekretariatschef for Landsforeningen af Væresteder Cliff Kaltoft.

Deltagerne får Loungen til at spise i og hele træningsarealet med kunststofgræsbane og tilstødende fodboldbaner er inddraget til lejr og diverse idrætsfaciliteter. Dermed er det også muligt at lave mere for børn i år.

Alle familier på kontanthjælp får opholdet betalt – de der er kommet i arbejde, men som stadig er betegnede som socialt udsatte skal dog selv betale et deltagergebyr. På den måde kan arrangementet løbe økonomisk rundt.

“Og så har vi fået en donation på fire millioner fra Arbejdsmarkeds Feriefond og nogle småsponsorater forskellige steder fra”, fortæller Cliff Kaltoft.

Ved arrangementet kommer der frivillige fra hele landet og også fra Randers. Dertil kommer også frisører der tilbyder en klip- og trimning om torsdagen.

 

Højdepunkt

Ved legene er der aktiviteter som fodbold, minibordtennis, bueskydning, petanque, høvdingebold, e-sport og masser af andre aktiviteter er på sports-menuen.

Højdepunktet på årets Ferie Camp, er Vendepunktsdagen torsdag 3. august, hvor Landsforeningen af VæreSteder fejrer lancering af den nye bog ”Vendepunkter”.

LVS har i sommeren 2016 indsamlet over tusind gode historier om udsatte mennesker, der har oplevet et vendepunkt i deres liv og derfra opnået et bedre liv – et udpluk af disse historier bliver udgivet i bogen Vendepunkter.

Vendepunktsdagens konferencier Jacob Haugaard vil guide igennem et storstilet show på Bionutria Park Randers med koncert af Gulddreng og Esport show-kampe af verdens bedste FIFA 2017 og Counter Strike udøvere.


 

Alle er velkomne til at kigge forbi. Man kan se program på Landsforeningen af Væresteders hjemmeside www.vaeresteder.dk

 

Billetter til Vendepunktsdagen, som koster 20 kroner, begynder fredag d. 28. juli via billet.randersfc.dk