Martin S. Jensen har inviteret yogalærer med til målmands-camp

44-årige Martin S. Jensen med en aktiv fortid 1996-2010  som målmand i OB, Randers Freja og Randers FC, Esbjerg, AaB og Skive og derefter målmandstræner nu i Hobro IK, er manden bag en målmandscamp for unge målmænd.

Den afvikles i uge 32, og ved den lejlighed har Martin inviteret yogalærer Lise Pilgaard med som yoga-coach. Her kombinerer de deres spidskompetencer – blandt andet, hvordan man bliver en bedre målmand samtidig med, at smidighed og kropsforståelse øges i en ung alder.

”Når man allerede integrerer yogaens fordele i en ung alder sammen med anden sport, kan det ikke undgås, at man bliver bedre til sin sport,” siger Lise Pilgaard, som til daglig underviser i og er ejer af Ny Yoga Shalaen beliggende på Langgade i Randers.

Her underviser hun i yoga på mange måder og på alle niveauer – både den helt blide yin yoga, som er den passive yogaform, hvor bindevæv og muskler strækkes i dybden og også den mere aktive yogaform mindful yoga og remise yoga.

Lise er rutineret med hensyn til at undervise i yoga med fodboldspillere. Hun har undervist liga-fodboldspillerne i Randers FC en del år, og her havde spillerne godt af yin yoga, der gjorde, at spillerne restituerede bedre og fik færre skader.

Martin S. Jensen ville ønske, der havde været tilbud om yoga til fodboldspillere og målmænd, da han var aktiv.

”For så var der nogle skader, der kunne have været undgået. Det er jeg sikker på, og derfor er jeg fortaler for, at netop unge målmænd allerede fra start har yoga med som en del af deres træning. Det giver bedre kropsbevidsthed, øget smidighed, et klart fokus ved hjælp af åndedrætslæring, bedre og hurtigere restitutionsevne og kropsdisciplin,” siger Martin S. Jensen.

”Alle de ting er vigtige at have med sammen med det tekniske målmandsspil,” påpeger Martin S. Jensen og fastslår, at det aldrig er for sent at begynde at lave yoga. ”Jeg har selv fået to nye hoftebøjere og er blevet rettet ud i ryg og lænd i en alder af 44 år efter at være begyndt at lave yoga sammen med Lise. Derfor vil jeg også gerne allerede nu introducere de unge drenge for yogaen, så de bliver bekendt med det og se, hvad yogaen kan gøre for deres præstationer i målet,” siger Lise Pilgaard.