Venligboerne Randers har gratis tøjbutik i den store sal i Kulturhuset på søndag 30. juli mellem kl. 10 og 16? Man bliver lukket ind i hold på hele klokkeslæt og har 50 minutter i butikken til at finde det tøj, man har brug for

“Da vi sidste år havde stor succes med vores Gratisbutik, laver vi et lignende tilbud igen i år. Vores lager af tøj, der er doneret af venlige mennesker i Randers og omegn, bugner, og vi vil så gerne have det ud til de mennesker, der trænger, og som ikke har så mange penge at gøre med i hverdagen”, fortæller koordinator i foreningen Karina Hjort.
Derfor åbner Venligboerne i år en gratis tøjbutik, hvor der også vil være et mindre udvalg af sko og tilbehør en enkelt dag, nemlig 30. juli, hvor folk kan komme på Kulturhuset og finde det tøj, de står og mangler.
Det er ligesom sidste år en større gruppe frivillige fra Venligboerne Randers, der står bag, koordineret af Karina Hjort og Sep Thalwitzer.
“Vi gør klar og stiller op i kulturhuset dagen før, hvor det også er muligt at donere, nogenlunde sorteret og klar til brug, tøj, sko og tilbehør i form af f.eks. bælter, tørklæder, smykker, hatte o.l. Har man noget, man vil give væk, kan man aflevere det i Kulturhusets store sal om lørdagen 29. juli mellem kl. 10 og 12”, fortæller hun.

Hun vil dog gerne lige komme med et opråb til de der donerer:

“Vi minder om, at man kun skal donere tøj og tilbehør, som man selv ville bryde sig om at modtage efterfølgende. Vi har tidligere prøvet f.eks. at modtage en hullet flyverdragt med indtørret mudder – den slags vil vi meget gerne undgå”, pointerer hun.